eur:
396.74
usd:
370.11
bux:
0
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Balesetet szenvedett motorcsónak roncsa az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Egy buliból tartottak hazafelé a verőcei hajóbaleset áldozatai

A társaság egyik közeli barátja szerint mindannyiuknak volt hajózási tapasztalata, kettejüknek hajós jogosítványa is volt, így tisztában voltak a víz veszélyeivel.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, szombat éjjel Verőcénél szállodahajóval ütközött egy kisgéphajó, rajta egy nyolcfős társasággal. Egy olasz férfi megsérült, de partra tudott evickélni, két áldozat testét már megtalálták, öt embert viszont eltűntként tartanak számon és folyamatosan keresnek.

Az RTL Híradó a társaság egy barátjától úgy értesült, hogy éppen egy buliból tartottak hazafelé. Szemtanúk arról számoltak be, hogy

este tíz után óriási csattanást hallottak, és látták, ahogy a nagy hajó felkapcsolja a reflektorait, de tovább halad.

Egy közeli ismerős szerint a társaság Nagymarosról indult és Dunakeszin aludtak volna, azonban nem sokkal az indulásuk után be is következett a tragédia. A nyilatkozó nő a partra jutott nyolcadik utast ugyan nem ismeri, de mint mondta, bízik benne, hogy felépülését követően további részletekkel tud szolgálni a balesetről, segít megérteni a történteket.

A csatorna a társaság egy barátját éppen akkor érte utol, amikor az a Dunán segédkezett a keresésben. Úgy fogalmazott: "Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen".

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Izrael háborúba kezdhet a Hezbollah ellen, de nem biztos, hogy megnyeri

Tálas Péter: Izrael háborúba kezdhet a Hezbollah ellen, de nem biztos, hogy megnyeri

Újabb katonai akciót indíthat Izrael, miután hadserege közölte, jóváhagyta a műveleti terveket egy libanoni offenzívához. Korábban a külügyminiszter már jelezte: hamarosan döntés születhet a libanoni Hezbollah terrorszervezet elleni háborúról. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docensét kérdeztük.

Német mentőakció Pekingben: béketárgyalás a vámháború árnyékában

Dél-Koreát és Kínát érintő kelet-ázsiai látogatásra indult Robert Habeck német gazdaági miniszter. A szöuli vizit udvariassági látogatásnak tűnhet a pekingihez képest, ahol a miniszter a német gazdaságot érintő fontos kérdésekről egyeztet. Mindenekelőtt az elektromos autók importjáról, amit az ázsiai nagyhatalom és az Európa Unió közötti vámháború fenyeget.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×