eur:
394.76
usd:
367.91
bux:
70322.86
2024. június 25. kedd Vilmos
Balesetet szenvedett motorcsónak roncsa az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Egy buliból tartottak hazafelé a verőcei hajóbaleset áldozatai

A társaság egyik közeli barátja szerint mindannyiuknak volt hajózási tapasztalata, kettejüknek hajós jogosítványa is volt, így tisztában voltak a víz veszélyeivel.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, szombat éjjel Verőcénél szállodahajóval ütközött egy kisgéphajó, rajta egy nyolcfős társasággal. Egy olasz férfi megsérült, de partra tudott evickélni, két áldozat testét már megtalálták, öt embert viszont eltűntként tartanak számon és folyamatosan keresnek.

Az RTL Híradó a társaság egy barátjától úgy értesült, hogy éppen egy buliból tartottak hazafelé. Szemtanúk arról számoltak be, hogy

este tíz után óriási csattanást hallottak, és látták, ahogy a nagy hajó felkapcsolja a reflektorait, de tovább halad.

Egy közeli ismerős szerint a társaság Nagymarosról indult és Dunakeszin aludtak volna, azonban nem sokkal az indulásuk után be is következett a tragédia. A nyilatkozó nő a partra jutott nyolcadik utast ugyan nem ismeri, de mint mondta, bízik benne, hogy felépülését követően további részletekkel tud szolgálni a balesetről, segít megérteni a történteket.

A csatorna a társaság egy barátját éppen akkor érte utol, amikor az a Dunán segédkezett a keresésben. Úgy fogalmazott: "Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen".

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×