eur:
396.09
usd:
370.44
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verőcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megszólalt a verőcei hajóbaleset túlélője: halálfélelme volt a motorcsónakban

A Magyarországon élő olasz férfi egyedüliként élte túl a balesetet. Elmondása szerint eleinte élvezték a motorcsónakkal cikázást, azonban a vezető nem hallgatott az utasaira, mikor kérték, hogy hagyja abba.

A május 18-án, szombaton éjjel Verőcénél történt tragédiában heten haltak meg, az utolsó áldozatot hétfőn emelték ki a Dunából.

A tragédiának egyetlen túlélője van, aki a motorcsónakon utazott, egy Magyarországon élő olasz férfi, aki nem sokkal a balesetet megelőzően ismerte meg az motorcsónak utasait, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra - írja az Index. Az RTL információi szerint a férfi a motorcsónak hátsó részében állt, amikor az ütközés történt. Arc- és kulcscsonttörést szenvedett, de sikerült élve kievickélnie a partra.

A férfit már kiengedték a kórházból, és azóta a rendőrök is kihallgatták, akiknek a csatorna értesülése szerint azt mondta:

egy darabig élvezték, hogy cikáznak a motorcsónakkal a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a jármű vezetőjét, hogy lassítson, nem tette meg.

Az olasz férfi elárulta, hogy neki is halálfélelme volt.

A szállodahajó 64 éves kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet.

Csobay Balázs, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokhelyettese a csatornának azt nyilatkozta, hogy mindkét vezető felelőssége, hogy a szabályokat betartva, lehetőleg a másikat segítve közlekedjen. Az utasok biztonságáért is a hajóvezető felel, így a mentőmellények felvételéért és a biztonsági eszközök alkalmazásáért.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×