eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendőrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verőcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megszólalt a verőcei hajóbaleset túlélője: halálfélelme volt a motorcsónakban

A Magyarországon élő olasz férfi egyedüliként élte túl a balesetet. Elmondása szerint eleinte élvezték a motorcsónakkal cikázást, azonban a vezető nem hallgatott az utasaira, mikor kérték, hogy hagyja abba.

A május 18-án, szombaton éjjel Verőcénél történt tragédiában heten haltak meg, az utolsó áldozatot hétfőn emelték ki a Dunából.

A tragédiának egyetlen túlélője van, aki a motorcsónakon utazott, egy Magyarországon élő olasz férfi, aki nem sokkal a balesetet megelőzően ismerte meg az motorcsónak utasait, akik felajánlották neki, hogy elviszik Nagymarosról Vácra - írja az Index. Az RTL információi szerint a férfi a motorcsónak hátsó részében állt, amikor az ütközés történt. Arc- és kulcscsonttörést szenvedett, de sikerült élve kievickélnie a partra.

A férfit már kiengedték a kórházból, és azóta a rendőrök is kihallgatták, akiknek a csatorna értesülése szerint azt mondta:

egy darabig élvezték, hogy cikáznak a motorcsónakkal a vízen, de később többen is félni kezdtek, ám hiába kérték a jármű vezetőjét, hogy lassítson, nem tette meg.

Az olasz férfi elárulta, hogy neki is halálfélelme volt.

A szállodahajó 64 éves kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, négy hónapig nem hagyhatja el Budapestet.

Csobay Balázs, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság parancsnokhelyettese a csatornának azt nyilatkozta, hogy mindkét vezető felelőssége, hogy a szabályokat betartva, lehetőleg a másikat segítve közlekedjen. Az utasok biztonságáért is a hajóvezető felel, így a mentőmellények felvételéért és a biztonsági eszközök alkalmazásáért.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×