eur:
396.67
usd:
367.45
bux:
70170.96
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben  2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: Lakatos Péter

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk, szombat éjjel baleset történt a Dunán. Egy szállodahajó egy kishajóval ütközött. Egy ember tudott kiúszni a partra. Súlyosak a sérülései. A rendőrök más két holttestet megtaláltak, de még több eltűnt után kutatnak. Egy biztos nyolcan voltak a vízijárművön.

A rendőrség azóta megtalálta a letarolt kishajót, drámai fotókat közöltek a helyszínelésről az Újpesti-öbölben. A kishajót a Megyeri hídnál találták meg.

Ahogy mi is írtuk, sülysápi fiatalokról lehet szó, akik egy fesztiválon voltak, majd Dunakeszi környékéről indultak tovább egy másik buliba a hajóval. Közülük ketten biztosan nem élték túl az ütközést.

A Tényeknek megszólalt a sülysápi társaság egyik ismerőse, Varga Sándor Péter. Szerinte a kishajó tulajdonosa rendelkezett jogosítvánnyal és úgy tudja, a hajón 19 és 40 év közötti fiatalok utaztak. Varga azt mesélte, hogy egy 19, két 20, egy 40, valamint egy 26, 28 és 32 éves ember tartózkodott hajón.

A Blikk információi szerint már a Duna Budapest alatti részén keresik az eltűnteket, több szakaszra osztották fel a vizet a kutatócsapatok. Állítólag az a meg nem erősített információ terjed a kutatócsoportok között, hogy egy újabb holttestre találtak rá Dunaújvárosnál.

Az RTL Híradó is úgy tudja, hogy a keresést kiterjesztették holnapig, Dunaújvárosig. A csatornának a Személyhajósok Szövetségének szóvivője, Tóth Mihály nyilatkozott.

Egyelőre nem tudjuk, hogy minek ment neki a hobbihajó, de a sérüléseikből arra lehet következtetni, hogy ez nagy sebességgel történt. A szakértő beszélt a hajózási szabályokról is. A lényeg, hogy a kishajónak, a hobbihajónak minden esetben kötelessége elsőbbséget adni a nagy hajónak, mint például egy szállodahajónak. Sőt, meg sem közelítheti, tartania kell tőle egy 30 méteres távolságot. Illetve nem is keresztezheti az útvonalát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 13. 15:27
×
×
×
×