eur:
395.82
usd:
369.28
bux:
69797.42
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben  2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: Lakatos Péter

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk, szombat éjjel baleset történt a Dunán. Egy szállodahajó egy kishajóval ütközött. Egy ember tudott kiúszni a partra. Súlyosak a sérülései. A rendőrök más két holttestet megtaláltak, de még több eltűnt után kutatnak. Egy biztos nyolcan voltak a vízijárművön.

A rendőrség azóta megtalálta a letarolt kishajót, drámai fotókat közöltek a helyszínelésről az Újpesti-öbölben. A kishajót a Megyeri hídnál találták meg.

Ahogy mi is írtuk, sülysápi fiatalokról lehet szó, akik egy fesztiválon voltak, majd Dunakeszi környékéről indultak tovább egy másik buliba a hajóval. Közülük ketten biztosan nem élték túl az ütközést.

A Tényeknek megszólalt a sülysápi társaság egyik ismerőse, Varga Sándor Péter. Szerinte a kishajó tulajdonosa rendelkezett jogosítvánnyal és úgy tudja, a hajón 19 és 40 év közötti fiatalok utaztak. Varga azt mesélte, hogy egy 19, két 20, egy 40, valamint egy 26, 28 és 32 éves ember tartózkodott hajón.

A Blikk információi szerint már a Duna Budapest alatti részén keresik az eltűnteket, több szakaszra osztották fel a vizet a kutatócsapatok. Állítólag az a meg nem erősített információ terjed a kutatócsoportok között, hogy egy újabb holttestre találtak rá Dunaújvárosnál.

Az RTL Híradó is úgy tudja, hogy a keresést kiterjesztették holnapig, Dunaújvárosig. A csatornának a Személyhajósok Szövetségének szóvivője, Tóth Mihály nyilatkozott.

Egyelőre nem tudjuk, hogy minek ment neki a hobbihajó, de a sérüléseikből arra lehet következtetni, hogy ez nagy sebességgel történt. A szakértő beszélt a hajózási szabályokról is. A lényeg, hogy a kishajónak, a hobbihajónak minden esetben kötelessége elsőbbséget adni a nagy hajónak, mint például egy szállodahajónak. Sőt, meg sem közelítheti, tartania kell tőle egy 30 méteres távolságot. Illetve nem is keresztezheti az útvonalát.

Címlapról ajánljuk
Egy új eszköz okozta a belgák vesztét Frankfurtban

Egy új eszköz okozta a belgák vesztét Frankfurtban

A frankfurti stadion körülbelül 45 ezer nézője biztos volt abban, hogy a mérkőzés 86. percében Romelu Lukaku, a belgák középcsatára kiegyenlítette góljával a szlovákok egygólos előnyét. A sajtótribünön is biztosak voltunk a visszajátszást látva is, hogy Lois Openda „megverte” a bal oldalon védőjét, Denis Vavrót, majd szabályosan centerezett az üresen maradt társnak, aki gond nélkül a kapuba lőtt. Aztán jött a fordulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Megváltozhat Budapest látképe, de ez nem feltétlenül baj: a magasházak előnyei és hátrányai

Megváltozhat Budapest látképe, de ez nem feltétlenül baj: a magasházak előnyei és hátrányai

A magasházak kérdése minden közösségben vitát generál: az ellenzők a városképet féltik, sokan tartanak attól, hogy azok megjelenésével a város elveszítheti karakterét, megváltozik a panoráma, esetleg műemlékeket, látványosságokat takarnak majd el. Ez a dilemma az elmúlt időszakban mindinkább hangsúlyt kap hazánkban is, hiszen a sűrűn lakott nagyvárosokban egyre fontosabbá válik a területek kihasználtsága és a zöld felületek mértékének növelése. A felfelé terjeszkedő épületek viszont ugyanannyi életteret teremtenek kisebb helyen, ezáltal szellősebb, élhetőbb városrészek tervezhetők, nagyobb zöldterületekkel. A megújuló városrészek tervezésekor az optimális helykihasználás, sok új lakás és élhető közösségi terek létrehozása a cél, ezek a szempontok pedig a magasházak koncepciójában találkoznak. A Cordia szakértőit arról kérdeztük, hogyan lehet feloldani az ellentétet, és lehet-e új lakásokat építeni anélkül, hogy a Budapest-képünk megváltozna?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×