eur:
385.3
usd:
354.89
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: police.hu

Rendőrségi rekord: csaknem 24 ezer gyorshajtó egy hét alatt

A múlt pénteki, 24 órás Speedmarathon-akció keretében tartott ellenőrzésen pedig mintegy nyolcezren lépték át a megengedett sebességet.

Múlt héten minden nap sebességellenőrzést tartott a rendőrség a hazai utakon, melynek eredményeiről honlapján számolt be a rendőrség. Egy hét alatt – kivéve a Speedmarathon napján tartott akciót – összesen 15 988 esetben intézkedtek a hatóságok a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

A minden évben megtartott, 24 órás Speedmarathon-akció eredményét külön jegyezték. Ezt április 19-én tartották az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) kezdeményezéséhez csatlakozva, és összesen 837 rendőr mérte az utakon az autósok sebességét: 1395 különböző helyszínen ellenőriztek összesen 546 443 járművet.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzések során összesen 7913 olyan járművet kapcsoltak le, melyek sofőrjei túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Ez a szám csaknem kétezerrel haladja meg a tavalyi akciót követően közzétett adatot.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×