eur:
385.37
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Az új aszfaltréteg a felújítás alatt álló Lánchídon a  próbaterhelése napján, 2022. november 12-én. A napokban fejeződött be az aszfaltozás a hídon, amelynek 18 hónapos lezárása a végéhez közeledik. A hídpályát december közepén visszakapják a közlekedők, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgozni fognak a szakemberek.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Budai Gyula: nyomozást rendeltek el a Lánchíd felújítása ügyében

A fideszes politikus Facebook-oldalán kedden közzétett videójában azt közölte, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatot indított a Lánchíd felújításának ügyében.

A kormánypárti politikus közölte, hogy a napokban feljelentést tett hivatali vesztegetés miatt, mert egy hozzá eljuttatott levél szerint a "Lánchíd-felújítási botrány főszereplője, Vig Mór a Mammut áruházban található Árgus Security irodájába járt elszámolni a biztonsági cég vezetőjével, és a Vig Mór által átadott készpénz közvetítők útján jutott el a városházára".

A KEHI megállapította, hogy "a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégére", majd a cég ezt tovább utalta Vig Mór magánszámlájára és ügyvédi letéti számlájára. Innen pedig 900 millió forintot vett fel készpénzben Vig Mór. Egy másik ügyvéd letéti számlájára is utalt Vig Mór cége 500 millió forintot, amit szintén készpénzben vettek fel. "Na, ezek a pénzek jutottak el közvetítők révén a Városházára" - jegyezte meg a fideszes politikus.

Mindezek alapján a nyomozó iroda nyomozást rendelt el. Innentől kezdve Karácsony Gergelynek és az Árgus Security, illetve az A-híd Zrt. tulajdonosainak már "a hatóság kérdéseire kell válaszolnia" - mondta Budai Gyula.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×