eur:
391.07
usd:
366.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a párt eredményváró rendezvényén, a fővárosi Metro Clubban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Valami megbicsaklott a Kutyapártnál, meglepő visszalépés, majd lemondás történt

A párt vezetője, Kovács Gergő nem indul a XII. kerületben a polgármesteri posztért. Ezt közösségi oldalán jelentette be.

"Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta" - írja Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt "elnökura".

Magyarázatot is ad, de nem teljesen érthetőt: "Annak meg semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában".

Annyit lehet tudni, hogy a párt az előválasztási indulást nem támogatta, és ezért a visszalépés.

A bejelentés alá Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is kommentelt azt írva: „Kovács Gergőnek reális esélye van arra, hogy 5 év munka után polgármester legyen egy fideszes fellegvárban. A többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt. Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál” - részletezi az fejleményeket a hang.hu.

Azóta megszólalt Dr. Farkas Csaba, a Momentum hegyvidéki polgármesterjelöltje is. Azt írta: "Kovács Gergő és a Kutyapárt új színt hozott a hegyvidéki politikába - azért dolgozom, hogy mindenki polgármestere legyek! Bár a pártja úgy döntött, hogy a választáson nem indulnak - nagyon remélem, hogy számíthatunk Gergőre a kerületi ügyekben a jövőben."

Este a telex.hu már arról írt, hogy Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzi) lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól, ezt pedig Kovács Gergely is megerősítette a lapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×