eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Március 14-től működik a miniszterelnök Stratégiai Tanácsadó Testülete

Az új héttagú tanácsadó testület segíti Orbán Viktor munkáját.

Stratégiai tanácsadó testületre azért van szükség, mert a veszélyek korában Magyarország békéjének és biztonságának erősítése, valamint a magyar emberek életfeltételeinek javítása a kormány legfontosabb célkitűzése - írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Néhány nappal ezelőtt a Nemzetbiztonsági Főtanácsadó pozíciójának létrehozásáról szóló jogszabály országgyűlési vitájában ugyanerről beszélt Dömötör Csaba.

„Az elmúlt két év különösen nagy erővel hívta fel a figyelmünket arra, hogy a biztonság alapvető érték. Az orosz-ukrán háború még a legoptimistábbak számára is egyértelművé tette: saját biztonságunkat nem vehetjük magától értetődőnek ” − mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Azonban az ellenzék szerint a testület létrehozásának valódi okát nem közölte a kormány.

„Ezt a törvényjavaslatot nem lehet a nemzetbiztonság vagy az államigazgatás tárgykörében értékelni, hiszen semmilyen olyan indoklás nincsen a javaslatban, ami bármilyen módon indokolná, hogy miért van szükség erre a változásra. Tehát nem tudjuk, hogy mi áll valójában a háttérben” − fejtette ki Arató Gergely a Demokratikus Koalíció képviselője.

A március 14-től működő Stratégiai Tanácsadó Testület elnöke, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, hat tagja pedig Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó, Kovács Árpád az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács volt elnöke, Kovács József nemzeti információs államtitkár, Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat korábbi elnöke, Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár és Stumpf István volt kancelláriaminiszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×