eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Traditional Tower block residential apartments and homes in Budaors, Hungary. Homes look clean, well kept and painted colourfully. Great example of ex communist style buildings made to look attractive and well lived in.
Nyitókép: Getty Images/ Craig Hastings

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.

Március 1-től lehet felmondani a lakásbiztosításokat, és újrakötni őket, de már érdeklődnek az ügyfelek a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója szerint. Mint jelezte, az akciós ajánlatok már megjelentek a biztosítási piacon, ezért szerinte működni az a kormányzati és jegybanki elképzelés, hogy márciusra tette a lakásbiztosítások évfordulóját annak érdekében, hogy az ügyfelek újragondolják, esetleg újra is tudják azt kötni a biztosításaikat.

Németh Péter kifejtette, hogy a magyarországi biztosítókat két külön kategóriára lehet osztani, az egyik a régi nagy hagyományokkal rendelkező biztosítók, melyek az állami biztosítóktól örökölték az ügyfélállományukat, illetve az új, de egyébként már régóta Magyarországon működő társaságok, melyek szeretnének minél többet megszerezni a nagyok ügyfélköréből.

„Talán előre borítékolva is van, hogy a kampánynak a vesztesei a nagy biztosítók lehetnek, hiszen valószínűleg sok ügyfelet fognak elveszíteni, és a kicsik a kisebb állományukhoz képest tudnak ügyfeleket találni. De biztos vagyok abban, hogy a nagy biztosítók mindent megtesznek, hogy megtartsák az ügyfeleiket” − tette hozzá.

A szakértő úgy számol, hogy a fogyasztóbarát otthonbiztosítások egyre jelentősebb szerepet fognak kapni, mivel az MNB-nek ez a terméke még az ügyfelek számára is újdonság a piacon.

„Olyan elemeket tartalmaz, ami arra kényszeríti a biztosítókat, hogy az ügyfeleknek szabadabb mozgásteret vagy éppen több szolgáltatásokat nyújtsanak. Mivel a kampány első pár napjában már 22 százalék ezek aránya, és láthatjuk azt is, hogy folyamatosan növekszik, ezért jelentős rész átvándorol a fogyasztóbarát biztosításokhoz” − fejtette ki Németh Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×