eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Traditional Tower block residential apartments and homes in Budaors, Hungary. Homes look clean, well kept and painted colourfully. Great example of ex communist style buildings made to look attractive and well lived in.
Nyitókép: Getty Images/ Craig Hastings

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.

Március 1-től lehet felmondani a lakásbiztosításokat, és újrakötni őket, de már érdeklődnek az ügyfelek a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója szerint. Mint jelezte, az akciós ajánlatok már megjelentek a biztosítási piacon, ezért szerinte működni az a kormányzati és jegybanki elképzelés, hogy márciusra tette a lakásbiztosítások évfordulóját annak érdekében, hogy az ügyfelek újragondolják, esetleg újra is tudják azt kötni a biztosításaikat.

Németh Péter kifejtette, hogy a magyarországi biztosítókat két külön kategóriára lehet osztani, az egyik a régi nagy hagyományokkal rendelkező biztosítók, melyek az állami biztosítóktól örökölték az ügyfélállományukat, illetve az új, de egyébként már régóta Magyarországon működő társaságok, melyek szeretnének minél többet megszerezni a nagyok ügyfélköréből.

„Talán előre borítékolva is van, hogy a kampánynak a vesztesei a nagy biztosítók lehetnek, hiszen valószínűleg sok ügyfelet fognak elveszíteni, és a kicsik a kisebb állományukhoz képest tudnak ügyfeleket találni. De biztos vagyok abban, hogy a nagy biztosítók mindent megtesznek, hogy megtartsák az ügyfeleiket” − tette hozzá.

A szakértő úgy számol, hogy a fogyasztóbarát otthonbiztosítások egyre jelentősebb szerepet fognak kapni, mivel az MNB-nek ez a terméke még az ügyfelek számára is újdonság a piacon.

„Olyan elemeket tartalmaz, ami arra kényszeríti a biztosítókat, hogy az ügyfeleknek szabadabb mozgásteret vagy éppen több szolgáltatásokat nyújtsanak. Mivel a kampány első pár napjában már 22 százalék ezek aránya, és láthatjuk azt is, hogy folyamatosan növekszik, ezért jelentős rész átvándorol a fogyasztóbarát biztosításokhoz” − fejtette ki Németh Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×