eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Több fotóból összeillesztett panorámaképen a Petőfi híd 2017. szeptember 11-én.Nyolcvan éve, 1937. szeptember 12-én adták át a forgalomnak a hetedik budapesti Duna-hidat, amelyet akkor Horthy Miklósról neveztek el.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Öleléssel mentett életet a józsefvárosi rendőrnő

Van, amikor egy kedves szó vagy egy ölelés is segít, hogy úgy érezzük, nem vagyunk egyedül.

Méhes Tímea főtörzsőrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója társával, Nagy Sándor Gergely főtörzsőrmester, nyomozóval látott el szolgálatot november 21-én este, amikor bejelentés érkezett, hogy egy fiatal nő le akar ugrani a Petőfi hídról.

„Éppen a közelben jártunk, ezért a híd felé kanyarodtunk a szolgálati gépkocsival – idézte fel a főtörzsőrmester Zsaru Magazinnak. – A személyleírás alapján a nő hosszú, fekete kabátot és farmert viselt, valamint festett haja volt. Meg is pillantottunk a hídon valakit, akinek az öltözéke megegyezett a leírtakkal, és a vizet nézte, de a haját és az arcát nem lehetett látni, mert a kapucni eltakarta. Megbeszéltük a társammal, hogy megfordulunk az autóval, és amint egy vonalba érünk vele, én kiugrom a kocsiból, odamegyek, és visszahúzom. Akkor már lekapcsoltuk a megkülönböztető fény- és hangjelzést, mert tartottunk tőle, hogy ha meglátja a rendőrautót, azonnal leugrik a hídról. Ez volt az első alkalom, amikor ilyen mentésben vettem részt, és egyfolytában az járt a fejemben: »Nehogy leugorjon! Csak ne az én kezem között haljon meg!« A nő háttal állt nekünk. Ahogy mellé értünk a kocsival, kiugrottam, odaszaladtam hozzá, majd átléptem a korláton.

Az ösztöneim vezettek, egyszerűen csak átöleltem, ahogy az ember egy rég nem látott ismerősét öleli magához. Ekkor rám nézett, és visszaölelt, majd zokogni kezdett.

Néhány percig álltunk így összeölelkezve. Tudtam, hogy szüksége van valakire, és megnyugtatja, hogy érzi, nincs egyedül. Közben beszéltem hozzá, nyugtattam, hogy nem lesz semmi baj, és szép lassan megnyugodott. Ekkor javasoltam neki, hogy menjünk egy kicsit hátrébb a korláttól, az autóhoz.”

Kollégája közben hívta a mentőt, sőt a vízirendőrök is kivonultak, de szerencsére rájuk már nem volt szükség. A nő elmondta, attól félt, hogy nem láthatja többé a kisfiát, ezért fordult meg fejében ez a döntés.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×