eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Prima-díjjal idén kitüntetett, a magyar tudomány kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Freund Tamás Agy-díjas neurobiológus, akadémikus, az MTA Kísérleti Kutatóintézetének igazgatója az intézet folyosóján 2013. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Számos ember sorsa dőlt el az éjjel

Megjelent a Magyar Közlöny amelyben számos személyi változást jelentettek be.

A 24.hu írja a hivatalos dokumentum alapján, hogy miniszterelnök ismét kinevezte Freund Tamást, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagjának. A döntés három évre szól.

Orbán Viktor döntött arról is, hogy Lázár János javaslatára felmenti január 18-ai hatállyal az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát, Kikina Artúrt. A lap emlékeztet arra, hogy Kikina Artúr a vasútépítésért volt felelős a tárcánál, január 15-től ő látja el a pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi és a beruházási vezérigazgató-helyettesi feladatokat a MÁV Zrt.-nél. Kikina Artúr okleveles építőmérnök, felsőfokon beszél ukrán és orosz nyelven, helyettes államtitkári megbízatása előtt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vasútfejlesztési igazgatója volt. A közlönyben úgy fogalmaznak, hogy más fontos megbízatására tekintettel miatt született ez a döntés.

A kormányfő megállapította, hogy január 31-ei hatállyal megszűnik Sölch Gellért Boldizsár megbízatása. A tárca helyettes államtitkára lemondott. Korábban a stratégiai ügyekért felelt.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×