eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. A beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lázár János bejelentést tett politikai jövőjéről – Márki-Zay Péter már reagált is

Lázár János 2026-ban nem indul el egyéni képviselő-jelöltként az országgyűlési választáson, de politikus marad. Az építési és közlekedési miniszter ezt a Facebook-oldalán jelentette be, és azzal indokolta, hogy Hódmezővásárhelyen gyökeres változásra van szükség. Márki-Zay Péter azt szeretné, ha Lázár János lenne az ellenfele az idei polgármester-választáson.

A Facebookon jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter, hogy 2026-ban nem indul el egyéni képviselőjelöltként Hódmezővásárhelyen.

"Szerintem egy komoly embernek fel kell tudnia mérni a saját helyzetét" – ezt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltről mondta Lázár János még tavaly decemberben, most azonban ő is számvetést készített, ennek eredménye derült ki a Facebookról.

Számára 2024 a korszakváltás éve, és mivel úgy ítéli meg, hogy szülővárosa, Hódmezővásárhely végletekig megosztott, és egyre jobban lemaradó település, "teljes sorcserére" van ott szükség, tehát idén nyáron új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre, ezért döntött úgy, hogy 2026-ban nem száll ringbe az egyéni mandátumért.

Listás képviselő pedig soha nem akart lenni, erről 2022-ben a kampányban beszélt: "Gyakran megkapom a kérdést, hogy miért indulok egyéniben, miért nem listán veszek részt a választásokon. Nem lep meg ez a kérdés. Az emberek megszokták, hogy bizonyos politikai karrier után sok kollégám csak listán szerepel, és amolyan országos politikusként tekint magára, nem pedig mezei képviselőként, ahogy Pesten lesajnálóan mondják."

Azt ígéri, hogy 2026 után is politikus marad. "A szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra" – írta.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kommentben reagált a bejelentésre. Az ellenzéki városvezető arra biztatja Lázár Jánost, hogy legyen a város polgármesterjelöltje.

A miniszter erre nem reagált, de korábban elismerte, hogy épp kettejük kibékíthetetlen ellentéte miatt került a város ebbe a helyzetbe.

"Most is harcol a polgármester úr mindenkivel, és ez kicsit fárasztó, azt hiszem, a helyieknek. Én is közéjük tartozom. Személyes polgárháború zajlik ott, Hódmezővásárhelyen" – mondta korábban Lázár János.

A 48 éves Lázár János 2002 óta országgyűlési képviselő. 2012-ig egyben a város polgármestere is volt. Vezette a Fidesz parlamenti frakcióját, volt államtitkár, miniszterelnöki biztos, kormánybiztos és Miniszterelnökséget vezető miniszter is – ez a tárca ma Gulyás Gergelyé. Jelenleg építési és közlekedési miniszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×