eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Alan Thornton/Getty Images

Feszült a fuvarozóhelyzet Záhonynál, a rendőrség is beavatkozott

Akárcsak a lengyel és szlovák kollégáik, a magyar fuvarozók sem hagyják szó nélkül az ukrán fuvarosok általuk igazságtalannak tartott előnyeit.

Szilveszterig biztosan a záhonyi határnál maradnak azok a tiltakozó magyar kamionosok, akiket az ukrán fuvarozók alacsony árai a csőd szélére sodortak - számolt be róla az ATV. Hasonlóan a lengyelekhez és a szlovákokhoz, december 11-től a magyar fuvarozók is tiltakoznak, a Záhonyi határátkelőnél 14 fuvaros vállalkozó állt ki a határhoz vezető útra, amit még ha nem is zártak el, de a forgalom lassításával igyekeznek felhívni a figyelmet a problémájukra. A rendőrség nem engedélyezte, hogy teljes útzárat hozzanak létre.

Az állítják, nehéz helyzetben vannak, mert az érdekvédő szervezetek emberszámba sem veszik őket.

A kisebb vállalkozások vezetői úgy vélik, fel kell hívni a kormány figyelmét arra, hogy az ukrán kamionosok nem vehetik el a magyar és az uniós fuvarosok munkáját az alacsonyabb áraikkal. A háború miatti könnyítések ugyanis behozhatatlan árelőnyhöz juttatják a keleti fuvarozókat az uniós vállalkozókkal szemben.

„Fizetem a tagdíjat , de ebben az akcióban nem kaptunk segítséget, ők csak levelezés útján az unió és a parlament útján akarnak tárgyalni, de ez számunkra elfogadhatatlan" - nyilatkozta az ATV Híradónak Szabó Kálmán, a Szabó és Társa Kft ügyvezetője.

Egy másik vállalkozó azt mondta a csatornának, hogy tavaly négy autóját eladta, ez év végén újabb ötöt kellett kivonnia a forgalomból, mivel az ukrajnai fuvarozásból élt, de az ukránoknak akkora a térnyerése, hogy minden munkáját elveszítette. A tiltakozó fuvarosok azt mondják, nem tágítanak. Szilveszterig biztosan a határnál maradnak, de ha kell, jövőre is folytatják a demonstrációt mindaddig, míg meg nem hallják a a hangjukat a parlamentben.

Az ATV a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkárával, Árvay Tivadarral beszélt a témáról:

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×