eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bennett-kenguru. Forrás: X / Tomas Linder
Nyitókép: Forrás: X / Tomas Linder

Tápióbicske olyan, mint Ausztrália

Legalábbis ezt gondolhatja az a kenguru, amelyik a településen és annak környékén kóborol.

Még februárban figyeltek fel a tápióbicskeiek a furcsa állatra - írja Blikk. Azt viszont senki sem tudja, hogy az Ausztrália délkeleti részén őshonos Bennett-kenguru hogyan került a Pest vármegyei településhez közeli erdőbe. Feltehetően valahonnan megszökött, ahol emberek közelében volt, ám mára már annyira ráérzett a szabadság ízére, hogy az őt üldöző állatmentőktől is több alkalommal meglógott.

Az utóbbi napokban újra lencsevégre kapták a kengurut, amint egy udvarban legelte a füvet. Az állat már mindenkinek a szívéhez nőtt a településen, hiszen rendszeresen beengedik a kertjükbe, etetik és itatják az eltévedt jószágot. A kenguru is nagyon jól érzi magát Tápióbicskén, csinált magának egy kis mélyedést vagy gödröt, és vígan alkalmazkodott a magyar éghajlathoz. Így akár csak egy nyúl vagy egy őz, boldogan mászkál a magyar vidéken.

A polgármesteri hivatalban is tudnak a kengururól és azon vannak, hogy az állat biztonsága kerüljön. Ezért már kihívták az állatvédőket, és a közterület-felügyelő segítségét is kérték. Utóbbi arra kér mindenkit, hogy tereljék zárt udvarra a kengurut, őt pedig azonnal értesítsék. A kellemetlenségek elkerülése érdekében azt is hozzátette: mellőzzék a szakszerűtlen befogásokat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×