eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
fotó: ELKH
Nyitókép: ELKH

Durva poloskatámadás kezdődött Magyarországon

Hűl az idő, a helyzet egyre rosszabb, tele lesznek a házak. Addig "csak" a földeken dúlnak.

Az atv.hu foglalta össze az ATV-n sugárzott "poloskariportot" annak kapcsán, hogy most indul a közutálatnak "örvendő" rovar szezonja, ahogy hűl az idő.

Zalában akad olyan gazda, akinek a teljes ültetvényét tönkreteszik ezek a lények.

A szakemberek szerint annyira ellenállóak, hogy vegyszerrel is nehéz irtani őket. Egyes házi kertekben teljes paradicsomkerteket "zabálnak fel" a Kínából érkezett mezei poloskák.

A kutatók szerint ugyanakkor összességében csökken ezeknek az élősködőknek a száma.

A tévének nyilatkozó Májer József biológus professzor szerint ugyanakkor a vándor és márványos poloskáknak előbb-utóbb felszaporodnak a természetes ellenségei - tojásparaziták, lárvaparaziták.

A Zalamerenyén élők egyelőre viszont tehetetlenek a rovarokkal szemben.

Ha nagy lehűlés jön, a poloskák célba veszik a házakat, gyakorlatilag bárhol felbukkanhatnak, és a ruhánkon is hurcolhatjuk őket anélkül, hogy észrevennénk.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×