eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Sóderbánya Pilismaróton - Eredménytelen lett a népszavazás

Nem adtak le elegendő szavazatot az emberek.

Elegendő szavazat hiányában érvénytelen lett Pilismaróton a népszavazás, melyet egy 122 hektáros külszíni sóderbánya nyitása ellen indítottak - tájékoztatta a település jegyzője vasárnap este az MTI-t.

Hekman Tibor elmondta, az érvényes voksoláshoz 955 választópolgár megjelenése kellett volna, azonban csak 781 ember szavazott.

A leadott szavazatok közül 672 a bányanyitás ellen szólt, 98-an igennel szavaztak, 11 szavazat érvénytelen volt.

Pilismaróton a Duna-parti lakóházak szomszédságában, 122 hektáron külszíni sóderbányát akart nyitni egy vállalkozás. A lakossági tiltakozás miatt korábban lemondott a polgármester és a képviselő-testület, ezért időközi választást kellett tartani.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal később visszavonta a tervezett bánya környezetvédelmi engedélyét, arra hivatkozva, hogy a bányanyitás nincs összhangban a község szabályozási tervében és a helyi építési szabályzatban rögzített előírásokkal.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×