eur:
391.08
usd:
359.38
bux:
72871.84
2024. július 19. péntek Emília
Magyar és francia rendőrök járőröznek a Hajógyári-szigeten a 29. Sziget fesztivál első napján, 2023. augusztus 10-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Sziget: drog, garázdaság és egy milliárdos balhézó – mérleget vont a rendőrség

Tizenöt embert fogtak el kábítószer, kettőt pedig garázdaság miatt a rendőrök az idei Sziget fesztivállal összefüggésben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A kedden véget ért fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel – olvasható a Police.hu-n. A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség, valamint a polgárőrség is részt vett. A rendőri jelenlét mellett a látogatók közé vegyülve civil ruhás nyomozók dolgoztak.

A rendezvénnyel összefüggésben a budapesti rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hat, míg kábítószer birtoklása miatt kilenc embert fogtak el. Lefoglaltak 53 gramm kokaint, 119 gramm amfetamint, 12 gramm marihuánát, 2 gramm hasist és 57 gramm ketamint.

Garázdaság miatt két embert fogtak el. Előállítottak egy nőt is, aki engedély nélkül árusított – egyebek mellett – illegális elektromos cigarettát.

Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök hat ember orvosi ellátása érdekében intézkedtek.

Egy embert igazolás megtagadása miatt állítottak elő, egy másikat pedig büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, őt azért körözték, mert nem kezdte meg szabálysértési elzárásának letöltését.

A fesztivál ideje alatt több mint ötezren keresték fel a BRFK prevenciós pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×