eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

"Szélesre tártuk a kapukat" - nem az akadémiai kiválóság, hanem "az élet" a szempont a METU-n

Több mint másfélszeresére nőtt a Budapesti Metropolitan Egyetemre felvett magyar hallgatók aránya a tavalyi tanévhez képest - mondta az InfoRádiónak az intézmény elnök-vezérigazgatója. Tóth Ágnessel beszélgettünk a felvételi ponthatárok kihirdetése után.

A Metropolitan Egyetemen több mint másfélszeresére nőtt a felvett magyar hallgatók aránya a tavalyi tanévhez képest, úgyhogy nagyon örültek szerdán a Pont Ott Partyn sokan, amikor megtudták, hogy felvették őket a METU-ra - mondta az InfoRádióban Tóth Ágnes, az intézmény elnök-vezérigazgatója.

Hogy mi dönt az egyetemek között, és miért döntöttek ennyien a METU mellett, arról azt mondta, az egyetem gyakorlatorientált hozzáállása lehet a legfőbb vonzerejük.

"A célunk az, hogy a munkaerőpiacon sikeres embereket képezzünk. Nem az akadémiai kiválóság van elsősorban szem előtt, a hallgatók oldaláról közelítjük meg a képzést. Ezért is alakítottunk ki egy olyan módszertant, amely hozzásegíti a hallgatókat ahhoz, hogy könnyebben készüljenek fel a változó világra. A másik kiemelkedő a nemzetközi környezet. A METU-n mintegy ezer külföldi hallgató van" - részletezte.

Idén is a legnépszerűbb a gazdálkodás és menedzsment szak volt, de az alapján választottak a diákok, hogy gimnáziumban milyen tárgyakból voltak sikeresek, mit tanultak a legszívesebben, hogy ez a munkaerőpiacon ez mennyit ér, ezt szerinte is nehéz megítélni, mert a környezet nagyon gyorsan változik.

Tóth Ágnes szerint jelentősen hozzájárult a felvehető diákok mennyiségéhez, hogy eltörölték a minimum ponthatárt, így szélesebbre tudták tárni a kapukat.

"Tudjuk, hogy a középiskolai tanulmányi eredmények és az életben való beválás nem korrelál; attól még, mert valakinek valamiért nem voltak jó jegyei, még kaphat egy esélyt, ha nagyon motivált. Persze nem fog mindenki diplomát kapni, ha az adott tanulmány mégsem neki való" - mutatott rá a METU vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×