eur:
393.42
usd:
369.01
bux:
65649.33
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Ne csodálkozzon ezen a látványon, ők is mentősök - képek

Két mentőkerékpár van szolgálatban május 1-je óta Budapesten.

Ahogy javul az idő, egyre többen sétálnak, bicikliznek, sportolnak Budapest két nagy parkos területén, a Városligetben és a Margit-szigeten. Hogy az itteni betegellátás minél jobban biztosítva legyen, arról Országos Mentőszolgálat mentőkerékpárosai gondoskodnak.

A Központi Mentésirányítás a távolságokat figyelembe véve, az ésszerűség határain belül riasztja a bringás egységeket, elsősorban a két fenti helyszíről érkező közterületi bejelentésekhez.

Az első tapasztalatok arról szóltak, hogy nemcsak különféle problémák miatt (sérülések, rosszullétek, zavart tudatállapotú beteg) riasztották őket, de olyan esetben is, amikor a bejelentők csak autóból, sőt volt, hogy hajóról látták úgy, hogy valaki segítségre szorul, valójában azonban nem volt szükség mentőellátásra.

Budapest, 2023. május 24.
Mentőkerékpáros a Városligetben, a Magyar Zene Házánál 2023. május 24-én. Két mentőkerékpáros állt szolgálatba Budapesten, jelenleg egyikük a Margitszigeten, másikuk a Városligetben és környékén teljesít szolgálatot.
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2023. május 24. Mentőkerékpáros a Városligetben, a Magyar Zene Házánál 2023. május 24-én. Két mentőkerékpáros állt szolgálatba Budapesten, jelenleg egyikük a Margitszigeten, másikuk a Városligetben és környékén teljesít szolgálatot. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2023. május 24.
Mentőkerékpáros a Városligetben 2023. május 24-én. Két mentőkerékpáros állt szolgálatba Budapesten, jelenleg egyikük a Margitszigeten, másikuk a Városligetben és környékén teljesít szolgálatot.
MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2023. május 24.
Mentőkerékpáros a Hősök terén 2023. május 24-én. Két mentőkerékpáros állt szolgálatba Budapesten, jelenleg egyikük a Margitszigeten, másikuk a Városligetben és környékén teljesít szolgálatot.
MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A kerékpáros szolgálatot többletbérezés ellenében mentőápolók és mentőtisztek látják el.

Ötmillió forintba kerül egy teljesen felszerelt kerékpár,

ezekből négyet vásárolt a mentőszolgálat.

Van rajtuk defibrillátor, infúzió és számos gyógyszer. A felszerelés különlegessége a bukósisak, amely jelez a központnak, ha ütés éri az eszközt, vagyis balesetet szenvedhetett a viselője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×