eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke előadást tart középiskolásoknak aktuális klímavédelmi kérdésekről és az alapítvány tevékenységéről a Föld napja alkalmából a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjának eseményén Budapesten, az MCC Alapítvány épületében 2023. április 22-én. Áder János elmondta, hogy a klímaváltozás következményei a Kárpát-medencében az előrejelzettnél hamarabb érezhetők lesznek, drasztikus változások várhatók.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Áder János: a Kárpát-medencében drasztikus hatásai lesznek a klímaváltozásnak

Azt mondta, hogy a klímaváltozás hatásainak 80 százaléka a vízen keresztül lesz érezhető.

A klímaváltozás következményei a Kárpát-medencében az előrejelzettnél hamarabb érezhetők lesznek, drasztikus változások várhatók - mondta Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke a Föld napja alkalmából a Mathias Corvinus Collegium által szervezett eseményen, Budapesten szombaton.

Áder János középiskolásoknak tartott előadásában kiemelte, hogy a klímaváltozás hatásainak 80 százaléka a vízen keresztül lesz érezhető. Magyarországon egyszerre tapasztalható a sok víz és a kevés víz problémája: miközben 2013-ban még az áradás okozott nehézségeket, három éve aszály sújtja az országot - mondta.

A tavalyi szárazság miatt az ország bizonyos területein 80-100 centiméter mélységben eltűnt a víz a talajból, mindez 1000 milliárd forint feletti kárt okozott a mezőgazdaságban, továbbá tízszer annyi terület égett le bozóttüzek következtében a korábbiakhoz képest - mutatott rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×