eur:
390.66
usd:
366.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. A gyógyszertárakban egy időben csak annyi vásárló tartózkodhat, ahány átadó pult van.
Nyitókép: Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. MTI/Balázs Attila

Sok patika nem nyit ki, és szombat is más lesz

Április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Azt írták, április 8-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

Tudatták: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti/készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról településenként vagy vármegyénként az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

A hatóság felhívta a lakosság figyelmét arra, az ünnepnapok torlódása miatt kiemelt fontosságú, hogy a rendszeresen alkalmazott gyógyszereket, valamint a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítményeket mindenki időben beszerezze.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×