eur:
367.84
usd:
342.15
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Itt az applikáció, amely riasztást küld, ha porvihar fenyeget

Az Időkép applikációja fogadja a jelzést, és azonnal riasztást is küld a felhasználóknak.

Tömegbalesethez vezetett március közepén egy porvihar az M1-es autópályán: Herceghalom térségében negyvenegy jármű karambolozott, a balesetben egy 44 éves budapesti férfi meghalt, harminckilenc ember megsérült.

A porvihar most még szokatlan jelenség idehaza, de a jövőben váratóan egyre kevésbé lesz az, ezért fontos, hogy az Időkép továbbfejlesztette az applikációját, és már bárki bejelentheti, ha porvihart észlel.

Az Androidra és iPhone-ra is letlthető applikáció új verziójában észlelésben jelezhetik a felhasználók a porvihart. A bejelentett időjárási esemény azonnal megjelenik az Időkép térképen, sőt a rendszer értesítést küld a környéken tartózkodó felhasználóknak. Az alkalmazás 855 ezer aktív felhasználója
szerezhet így időben tudomást arról, hogy vezetés közben hirtelen látástávolság-csökkenés várható.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×