INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

orfk

forgalomba helyezés

adminisztráció

gépjármű

körözési nyilvántartás

idomsoft

Egy utas autójának forgalmi engedélye a metró Déli pályaudvari állomásán 2017. január 26-án. A budapesti főpolgármester a levegőszennyezettség miatt január 23-án reggel 6 órától rendelt el közlekedési korlátozást a város közigazgatási területén. Ennek értelmében tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. A forgalomkorlátozás - további hatósági intézkedésig - minden nap 6 órától 22 óráig tart. A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium január 25-én délután négy órától - a forgalmi engedély felmutatása mellett - ingyenessé tette a tömegközlekedést azoknak az autósoknak, akik a szmogriadó idején nem használhatják járművüket a környezetvédelmi besorolás miatt.

A rendőrségre mutogatnak a gépjármű átírás országos leállása miatt

Infostart

Egymás után két külön rendszerhiba sújtja az okmányirodai adminisztrációt.

Kedden az Európa-szerte használt Schengeni Információs Rendszer (SIS) tervezett karbantartása miatt szünetelt az okmányirodai ügyintézés Magyarországon, ezért nem lehetett autókat átírni és forgalomba helyezni, ám az országok közti nyilvántartás működése szerda délre nálunk is helyreállt.

A Telex szerint azóta egy újabb informatikai hiba is jelentkezett, ami akadályozza a gépjárművekkel kapcsolatos adminisztratív ügyek intézését. Információik alapján ennek szintén a körözési nyilvántartáshoz lehet köze.

A lap megkeresésére az ügyintézés informatikai hátterét biztosító Idomsoft Zrt. az írta, hogy a gépjármű-nyilvántartási rendszer, illetve az eredetiségvizsgálati rendszer használatával kapcsolatos fennakadások

az Országos Rendőr Főkapitányság által fejlesztett és üzemeltetett körözési nyilvántartásban jelentkező működési zavarok miatt történnek,

a keddi leállástól függetlenül.

„Tekintettel arra, hogy a gépjármű-nyilvántartás és az eredetiségvizsgálat is adatokat kér a körözési nyilvántartási rendszertől, annak működési zavara a mi rendszereinket is érinti. A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak az ORFK szakemberei” – tették hozzá.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018