eur:
389.62
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Kravtex-Kühne Csoport Credobus Econell 12 Next autóbusza, a magyar buszcsalád új típusa bemutató sajtótájékoztatóján a fővárosi Népliget autóbusz-állomáson 2022. augusztus 31-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

VEKE: nem felújítani, elbontani kellene a népligeti felüljárót

A népligeti autós felüljáró egy szükségtelen, fölöse - írja a közösséi oldalán a VEKE.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület pontokba foglalja, hogy miért nincs szükség a népligeti felüljáróra.

Ahogy arról ma reggel is hírt adtunk, elkezdték az Üllői úton a népligeti felüljáró állapotának felmérését, ami több hónapon keresztül fog tartani.

Sclling Zsolt, a BKK Inform munkatársa arról is beszélt, hogy még pár napba telik, mire az autósok kitapasztalják az elkerülő útvonalakat. Szerda-csütörtökre tehát normalizálódhat a helyzet, de ma még minden útvonalon torlódásra kell készülni.

Visszatérve e VEKE javaslataihoz.

Az egyik legkeményebb megállapításuk, hogy a felüljárón sem közösségi közlekedés nem halad át, sem kerékpárral nem lehet átmenni. Valójában semmi más ez már, mint egy luxus az autósoknak, szerintük hamarosan befejeződik a metrófelújítás végre, az útvonalon tökéletesen lehet majd közlekedni metróval.

Úgy látják, hogy "kiválóan megvan ez a csomópont szintbeli kereszteződésként is. Ennek tervét a Főmterv letette a városvezetés asztalára".

A két balra kanyarodó irányt teljesen ki is lehet venni, mivel az Ecseri útnál az M5 bevezető felé, a Nagyvárad téren pedig az Elnök utca felé a balra kanyarodás most is adva van.

Aki pedig a népligeti Volánbusz pályaudvar buszainak be- és kihajtása miatt aggódik, annak felhívnánk a figyelmét, hogy van ott egy nem használt kijárat is".

Megállapításuk szerint a népligeti közúti felüljáróra sem forgalmilag, sem várospolitikailag nincs szükség, ráadásul a csomópont átépítésével egyidejűleg komoly mennyiségű P+R hozható létre, az Üllői út teljes hosszában pedig kétoldali, irányhelyes, szintben eltolt kerékpársáv létesíthető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×