eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sokat faggatták Gulyás Gergelyt, itt a válasza: a pedofília kifejezetten beteges és gyomorforgató

Kimondottan sok kérdést kapott Gulyás Gergely a rendkívüli Kormányinfón gyermekvédelmi témakörben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter markánsan válaszolt.

Volt egy konkrét eset, amely ismét a figyelem középpontjába állította a gyermekvédelem ügyét: amikor azt látni, hogy egy pedagógiai asszisztens visszaél a pozíciójával és a diákok bizalmával, az tűrhetetlen és elfogadhatatlan, az pedig, hogy ezzel a közösségi médiában dicsekszik, "kifejezetten beteges és gyomorforgató" - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A tárcavezető kiemelte: a gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni. A hatóságokat a belügyminiszter utasította, hogy minden esetben gyors, átfogó, teljes körű, alapos vizsgálatot folytassanak le - közölte.

Hozzátette: a jogi és büntetőjogi szabályozás áttekintése, illetve

a gyermekvédelmi szabályok szigorítása

pedig a kormány, illetve a kormánypárti frakciók feladata.

Megjegyezte: aki egy 14-15 éves fiatallal ilyet tesz, egyértelműen pedofil, és ennek megfelelően is kell vele bánni.

Kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy az óbudai ügyben érintett tankerületi vezetőt már elbocsájtották.

A ügyre szinte minden újságíró rákérdezett, Gulyás Gergely jelezte, hogy Orbán Viktor nem véletlenül találkozott péntek este Pintér Sándorral, de egyelőre konkrét jogszabálymódosítást még nem fogalmaztak meg. A tanárokkal kapcsolatban azonban jelezte, biztos benne, hogy elszigetelt esetről van szó, így szigorú alkalmassági vizsgát nem lát indokoltnak. De ez magánvéleménye.

A Kormányinfóról az Infostart élőben számolt be, ide kattintva tudja elolvasni a majd kettő és negyedórás tájékoztató szövegét.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×