eur:
390.97
usd:
366.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: magyarepitok.hu

Kiderült, mikor adják át a következő állomásokat a 3-as metrón

Január végén kezdődött az Arany János utcai állomás műszaki átadás-átvétele, a tervek szerint márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a forgalomnak.

Az M3-as metróvonal 9 állomást magába foglaló középső szakaszának felújítása 2019 novemberében kezdődött. Három megújult állomás (Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) 2022 májusában nyílt meg az utasok előtt, január 23. óta pedig két másik, a Deák Ferenc tere és a Ferenciek tere állomásokon is járnak a szerelvények.

Az Arany János utcai állomás átadása, a Nyugati pályaudvar állomással együtt 2023 márciusában várható – értesült a magyarepitok.hu.

A befejező munkák részeként már zajlik az állomás környezetének rendezése is. Gyécsek Hajnalka, a Swietelsky Építő projektvezetője a szakportálnak elmondta, a felszíni épületben a metróforgalomtól független területként egy üzletet alakítanak ki, de közben az épület új köntösbe öltöztetése miatt a terület egyes részein a korábban elkészült térburkolatot, illetve felszíni növénykazettát szükséges volt elbontani.

Az állomás diszpécserszobájában máe megkezdődött a bútorok és berendezések beépítése, a diszpécsernek közvetlen rálátása nyílik a mozgólépcsőkre és a ferdeliftre. Emellett végső szerelési fázisában van a ferdelift szerkezetének és a liftkabinnak a telepítése. A ferdelift kabinját mindkét oldalról üvegfal választja el a mozgólépcsőktől.

A szakportál értesülését a főpolgármester is megerősítette:

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×