eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Bucsy Levente/Infostart

Kormánybiztost kérnek a pedagógusok Orbán Viktortól

A sztrájkbizottság ülésének mielőbbi összehívását kéri a két pedagógus-szakszervezet a kormányfőtől. Levelet írtak Orbán Viktornak, de eddig nem kaptak választ.

Nehezményezi a PSZ és a PDSZ, hogy október 7-én írt levelükre nem kaptak választ Orbán Viktortól. A két pedagógus-szakszervezet akkor azt kérte, hogy a kormányfő járjon közbe a sztrájkbizottság ülésének mielőbbi összehívásának érdekében.

"Levelünkre mindeddig nem kaptunk választ, holott a sztrájktörvény. a feleknek – jelen esetben a kormány és szakszervezeti oldal számára – együttműködési kötelezettséget ír elő" – olvasható mostani közleményükben.

Álláspontjuk szerint

ezt a kötelezettséget a kormányoldal megsérti, mivel hónapokig nem hajlandó a határozatlan idejű sztrájk alatt a szakszervezetekkel egyeztetni.

A legutóbbi, 2022. augusztus 30-án történt egyeztetéskor Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt az ígéretet tette, hogy amennyiben Brüsszelből válasz érkezik, öt napon belül összehívja a sztrájkbizottságban részt vevő szakszervezeteket, és azonnali egyeztetést kezdeményez. Ehhez képest a béremelési követelésükre csak a Kormányinfón reagált a kabinet.

A szakszervezetek véleménye szerint a sztrájktörvény szellemének nem felel meg, hogy egy hónapok óta tartó, határozatlan idejű sztrájk folyamán a kormány által delegált fél nem hajlandó a sztrájkot szervező szakszervezetekkel tárgyalni.

"Nyílt levelünkben kezdeményeztük kormánybiztos kinevezését is, mert az oktatás válságos állapota ezt indokolja, de erre sem érkezett válasz" – olvasható a felhívásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kutya nehéz évek várnak az alapkezelőkre, a korábbi recepteket ki lehet dobni a kukába

Kutya nehéz évek várnak az alapkezelőkre, a korábbi recepteket ki lehet dobni a kukába

Felemás éve volt tavaly a globális alapkezelői piacnak: bár a kezelt vagyon 12%-kal közel 120 000 milliárd dollárra nőtt, a nyereség 8,1%-kal csökkent – derül ki a Boston Consulting Group által közzétett Global Asset Management jelentésből. Nincs könnyű dolguk a vagyonkezelőknek, mivel a korábbi receptek már nem működnek: a piaci teljesítmény húzóerejére alapozni édeskevés lesz, közben egyre nagyobb teret nyernek az alacsony díjakkal operáló passzívan kezelt alapok, és hiába vannak innovációs ötletek, ezeknek csak töredéke bizonyul életképesnek. Lehet azért megoldás az egyre sokasodó problémákra: egy jó AI-stratégia sokat segíthet a profitnövelésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×