eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Diákok beszélgetnek egy folyosói szekrényben ülve a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium folyosóján a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A felsőoktatási dolgozók mindenben a pedagógusok mellett állnak

Az FDSZ tagságának elsöprő többsége támogatja a pedagógusok követeléseit, küzdelmét – olvasható a pénteki közleményükben.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete széles körben kikérte a tagság és az egyetemi munkatársak véleményét a köznevelésben tapasztalható rendszerszintű problémák megoldatlansága nyomán kialakult pedagógus elégedetlenséggel kapcsolatos kérdésekben.

A felsőoktatási dolgozók egyetértenek azzal, hogy a felsőoktatás minőségét alapvetően befolyásolja a köznevelés sikeressége. Ennek alapja a pedagógusok munkafeltételeinek biztosítása, az oktatásra fordított költségvetési források bővítése – olvasható az FDSZ közleményében.

Mint írják, kiemelten fontos, hogy az oktató/nevelő munka elismertségének növelése, vonzóbbá tétele érdekében jelentősen emelkedjen az oktatási ágazatban dolgozók bére.

„Támogatjuk az oktatásüggyel kapcsolatos véleményüket vállaló, a sztrájkjogért kiálló pedagógusokat! Elhibázottnak tartjuk a hatalmi erőfölény alkalmazását a helyzet megoldását célzó tárgyalások helyett!” – fogalmaznak.

Úgy vélik, elengedhetetlen az oktatás résztvevőinek bevonásával történő, szakmai döntéseken alapuló megoldásra törekvő tárgyalások azonnali megkezdése! Egyben felhívják a kormány figyelmét, kérdések mielőbbi rendezése alapvetően szükséges Magyarország jövőjének biztosítása érdekében

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×