eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elárulta az I. kerület polgármestere, lemond-e a fideszes képviselőjelölt győzelme után

A közösségi médiában többen felvetették, hogy a választópolgárokra kéne bíznia a kerületvezetés jövőjét, V. Naszályi Márta tiszta vizet öntött a pohárba.

Vasárnap kisebbségbe került a baloldali összefogás az I. kerületi önkormányzat képviselő-testületében, miután az országos politikába átlépő momentumos Gelencsér Ferenc helyére kiírt időközi választáson az összefogás helyére a választópolgárok bizalmából Fazekas Csilla jutott be a testületbe, és a korábbi jobbikos politikusok külső támogatásával immár a kormányerők vannak többségben.

A helyzetre reagálva Fürjes Balázs korábbi Budapest-fejlesztési államtitkár, a tavaszi parlamenti választáson vesztes XII. kerületi Fidesz-jelölt - mint az Infostart is megírta - hosszú Facebook-posztban követelte az I. kerületi polgármester lemondását, miután a mögötte álló politikai erők kisebbségbe kerültek a Budavári Önkormányzatban.

Váradiné Naszályi Márta polgármester már a választás éjszakáján nyilvánosan gratulált a fideszes politikus győzelméhez, frissebb Facebook-posztjában pedig az egyik kommentelőnek írt válaszában tette világossá: nem mond le:

"(...) én 5 évre kaptam mandátumot a kerületi lakóktól, ezt felelősen végig fogom csinálni a kerület fejlődése és jóléte érdekében" - fogalmaz a polgármester.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×