eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elárulta az I. kerület polgármestere, lemond-e a fideszes képviselőjelölt győzelme után

A közösségi médiában többen felvetették, hogy a választópolgárokra kéne bíznia a kerületvezetés jövőjét, V. Naszályi Márta tiszta vizet öntött a pohárba.

Vasárnap kisebbségbe került a baloldali összefogás az I. kerületi önkormányzat képviselő-testületében, miután az országos politikába átlépő momentumos Gelencsér Ferenc helyére kiírt időközi választáson az összefogás helyére a választópolgárok bizalmából Fazekas Csilla jutott be a testületbe, és a korábbi jobbikos politikusok külső támogatásával immár a kormányerők vannak többségben.

A helyzetre reagálva Fürjes Balázs korábbi Budapest-fejlesztési államtitkár, a tavaszi parlamenti választáson vesztes XII. kerületi Fidesz-jelölt - mint az Infostart is megírta - hosszú Facebook-posztban követelte az I. kerületi polgármester lemondását, miután a mögötte álló politikai erők kisebbségbe kerültek a Budavári Önkormányzatban.

Váradiné Naszályi Márta polgármester már a választás éjszakáján nyilvánosan gratulált a fideszes politikus győzelméhez, frissebb Facebook-posztjában pedig az egyik kommentelőnek írt válaszában tette világossá: nem mond le:

"(...) én 5 évre kaptam mandátumot a kerületi lakóktól, ezt felelősen végig fogom csinálni a kerület fejlődése és jóléte érdekében" - fogalmaz a polgármester.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×