eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Novák Katalin/Facebook

Novák Katalin számít a cseh pragmatizmusra

Közösségi oldalán jelentkezett a köztársasági elnök prágai útjával kapcsolatban.

Petr Fiala cseh miniszterelnökkel egyetértettünk abban, hogy a háborúnak mielőbb véget kell vetni és országainknak lehetőségeihez mérten minden segítséget meg kell adni a menekülők, rászorulók számára – fogalmaz Novák Katalin a közösségi oldalán, amihez – szavai szerint – nemcsak szavakra, hanem konkrét tettekre és uniós forrásokra is szükség van.

Az államfő kiemeli továbbá, hogy a szankciós politikában való együttműködés terén számít a cseh pragmatizmusra, illetve arra, hogy Magyarország megkapja a neki jogosan járó uniós támogatásokat, amiben szerinte a hamarosan induló cseh EU-elnökségnek is lehet szerepe. „A visegrádi négyek együttműködése Csehország számára is kiemelten fontos. Jó, hogy nyíltan, őszintén tudtunk Fiala miniszterelnök úrral beszélni” – teszi hozzá végül Novák Katalin a Facebook-oldalán.

Petr Fiala cseh miniszterelnökkel egyetértettünk abban, hogy a háborúnak mielőbb véget kell vetni és országainknak...

Posted by Novák Katalin on Wednesday, June 8, 2022

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a magyar köztársasági elnök kétnapos látogatáson vett részt Csehországban, ahol az ukrajnai háború és a családpolitika is szóba került cseh kollégájával, Milos Zemannal történt találkozója során.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×