eur:
393.57
usd:
373.44
bux:
55903.2
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel

Címke: petr fiala (50 cikk)

Cseh kormányfő: senki sem akarja likvidálni a V4-et
2023. július 6. 14:08
Cseh kormányfő: senki sem akarja likvidálni a V4-et
Csehország nem elégedett a jelenlegi európai uniós migrációs politikával, és meggyőződése, hogy változásokra van szükség – jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök Prágában, ahol Ódor Lajos szlovák kormányfőt fogadta. Ódor rámutatott, jelenleg számos kérdésben jobb a cseh-szlovák együttműködés, mint a V4-es, az utóbbi most kisebb fontossággal bír, de természetesen nem elhanyagolható. „Senki nem akarja likvidálni a V4-et” – fűzte hozzá a cseh kormányfő.
A lehető legrosszabb háborús forgatókönyvre is készülnek a csehek
2023. június 1. 10:32
A lehető legrosszabb háborús forgatókönyvre is készülnek a csehek
„Csehországot közvetlenül ugyan nem fenyegeti konfliktus, de a hadseregnek fel kell készülnie minden eshetőségre, még a legkevésbé valószínűre is” – reagált Petr Fiala cseh miniszterelnök a cseh vezérkari főnök hétfőn tett kijelentésére, aki azt mondta, a jövőben nem zárható ki egy Oroszország és a NATO közti katonai konfliktus, aminek Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne.
Cseh–szlovák egyetértés: Ukrajnának győznie kell!
2023. február 24. 18:09
Cseh–szlovák egyetértés: Ukrajnának győznie kell!
„2022. február 24. megváltoztatta Európát” – mondta Petr Fiala cseh miniszterelnök az egy éve tartó ukrán háború évfordulóján. Szlovák kollégája, Eduard Heger megbízott kormányfő pedig úgy fogalmazott, „tovább kell segíteni Ukrajnát, ez nemzeti és biztonsági szempontból is Szlovákia érdeke”. Rámutatott, hogy katonai segítség nélkül Ukrajna elesne, és akkor Oroszország lenne Szlovákia közvetlen szomszédja.
Orosz gázért tüntettek Csehországban, de NATO-kilépést is kértek
2022. szeptember 29. 16:54
Orosz gázért tüntettek Csehországban, de NATO-kilépést is kértek
Szerda délután ismét tízezrek követelték Csehországban a Fiala-kormány lemondását, és Prága politikai irányultságának módosítását. A fővárosban, Brünnben és Ostravában felszólaló szónokok szerint a kormány antiszociális, képtelen megbirkózni az energiaválsággal és a növekvő inflációval. Követelték, hogy a kormány állapodjon meg közvetlenül Moszkvával az orosz gáz behozataláról. A prágai tüntetésen felszólaltak a AfD, vagyis az Alternatíva Németországnak képviselői is.
×
×
×