eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Milos Zeman cseh államfő (j2) fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt (b2) a prágai várban 2022. június 7-én. Mellettük Ivana Zemanová, a cseh elnök felesége (j) és Veres István, a magyar államfő férje (b).
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin V4-es bejelentést tett Prágában

Az ukrajnai háború és a családpolitika is szóba került a cseh államfővel történt találkozó során.

Megerősítettük elkötelezettségünket a visegrádi négyek együttműködése iránt - mondta Novák Katalin köztársasági elnök Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre Prágában.

Elmondta: mind a négy ország számára kiemelt fontosságú, hogy a visegrádi együttműködés továbbra is olyan szoros legyen, mint eddig volt. Ebben államfői szinten is érdekeltek,

megerősítették elkötelezettségüket a visegrádi négyek együttműködése iránt.

Hozzátette: sok ponton egy irányba mutatnak az érdekek, ráadásul történelmünk is sok hasonlóságot mutat, megértőbbek vagyunk a különböző álláspontok iránt, meg tudunk találni olyan pontokat, amelyekben meg tudunk állapodni és közösen képviseljük ezt az Európai Unióban.

A kétnapos prágai látogatáson résztvevő köztársasági elnök a Zeman elnökkel folytatott megbeszélés témái között említette egyebek mellett a két ország közti gazdasági együttműködést, az ukrajnai háborút és a családpolitikát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×