eur:
389.33
usd:
359.11
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Orbán Viktor miniszterelnök frakcióvezetői felszólalásokra válaszol az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Értesülés: május 2-án lesz a parlament alakuló ülése

Orbán Viktort ötödször választhatják meg kormányfőnek.

Áder János leköszönő államfő az előzetes konzultációk alapján május 2-ra hívja össze a parlament alakuló ülését - értesült az ATV. A törvény alapján erre a választás után 30 napig, vagyis május 3-ig van lehetőség.

A köztársasági elnök az alakuló ülésen tesz javaslatot a miniszterelnök személyére, akit az Országgyűlés választ meg a képviselők több mint felének szavazatával. A Fidesz-KDNP-nek kétharmados többséggel rendelkezik, 135 képviselő helye lesz az új parlamentben. Orbán Viktort így május 2-án ötödször választhatják meg kormányfőnek.

A miniszterelnök múlt heti nemzetközi sajtótájékoztatóján arról beszélt, május vége előtt nem áll fel az új kormány.

A parlament alakuló ülését bojkottját tervezi a Momentum. Az LMP-s Ungár Péter viszont rossz iránynak nevezte, hogy a nyitó ülésen való részvételből csináljon politikát az ellenzék, de szerinte az az igény, hogy a negyedk kétharmad után újra kell gondolni a politikát, "jogos".

Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Háromhetes mélypontjára esett a forint

Háromhetes mélypontjára esett a forint

Kedd délután óta gyakorlatilag megállás nélkül gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben a 390-es szintet is megközelítette az árfolyam csütörtökön, majd a vártnál minimálisan jobb amerikai GDP-adat mellett is hirtelen erőre kapott és 389 alá bukott a jegyzés. A holnapi amerikai inflációs adat még a mai GDP-adatnál is fontosabb lesz, amely akár komolyabb kilengéseket is hozhat a forint piacára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×