eur:
394.44
usd:
369.59
bux:
65663.66
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A szavazatszámláló bizottság tagjai számlálják a szavazatokat a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem érkezett kifogás, nagycsütörtökön bejelenthetik a választás végeredményét

A Magyar Nemzet értesülései szerint már jogi akadálya sincs annak, hogy megalakuljon az új Országgyűlés.

A határidőig sem az egyéni, sem a listás választási eredmények ellen nem emelt senki kifogást, így már jogi akadálya sincs annak, hogy megalakuljon az országgyűlés – írja a Magyar Nemzet.

Az újság szerint a hivatalos procedúra része, hogy csütörtök délután a Nemzeti Választási Bizottság bejelenti az április 3-ai választás végeredményét. Ezután az új Országgyűlés alakuló ülését a választásokon kialakult erőviszonyoknak megfelelően Áder János leköszönő államfő az előzetes konzultációk alapján hívja össze.

Az alkotmányos rendelkezések szerint a parlament alakuló ülését a választást követő 30 napon belül kell összehívnia az államfőnek, aki egyúttal javaslatot tehet a kormányfő személyére is. A procedúra részleteiről ebben a cikkünkeben írtunk.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×