eur:
394.31
usd:
369.91
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A szavazatszámláló bizottság tagjai számlálják a szavazatokat a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem érkezett kifogás, nagycsütörtökön bejelenthetik a választás végeredményét

A Magyar Nemzet értesülései szerint már jogi akadálya sincs annak, hogy megalakuljon az új Országgyűlés.

A határidőig sem az egyéni, sem a listás választási eredmények ellen nem emelt senki kifogást, így már jogi akadálya sincs annak, hogy megalakuljon az országgyűlés – írja a Magyar Nemzet.

Az újság szerint a hivatalos procedúra része, hogy csütörtök délután a Nemzeti Választási Bizottság bejelenti az április 3-ai választás végeredményét. Ezután az új Országgyűlés alakuló ülését a választásokon kialakult erőviszonyoknak megfelelően Áder János leköszönő államfő az előzetes konzultációk alapján hívja össze.

Az alkotmányos rendelkezések szerint a parlament alakuló ülését a választást követő 30 napon belül kell összehívnia az államfőnek, aki egyúttal javaslatot tehet a kormányfő személyére is. A procedúra részleteiről ebben a cikkünkeben írtunk.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×