INFORÁDIÓ
2023. január 29. vasárnap
Adél

gyorshajtás

halálos baleset

vádemelés

eger

Tragikus véget ért a száguldozás: öt embert csapott el az autójával – fotó

Tragikus véget ért a száguldozás: öt embert csapott el az autójával – fotó

Infostart

Két ember életét vesztette, további két személy pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

2019. december 14-én, a déli órákban az Egert és Kerecsendet összekötő 25. számú főúton egy autó a vizes úttesten megcsúszott és az oldalára borulva az árokban állt meg. A járműben lévő két személy segítségére további három fő sietett, így összesen öten álltak a felborult gépkocsi mellett az árokban, illetve az útpadkán – olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott nem sokkal a fenti balesetet követően a korábbi csapadék miatt nedves és csúszós főúton Eger irányába közlekedett autójával, melynek sebessége a megengedett 90 km/óra helyett 103-108 km/óra volt. A vádlott a főút 9.250 méterszelvényében, egy lejtős, jobbra ívelő útkanyarulatban haladt, amikor észlelte az út szélén állókat, amitől megijedt, ezért intenzív fékezésbe kezdett és elrántotta a jármű kormányát. A manővertől a gépkocsi megcsúszott és a bal oldalával elütötte az útpadkán, illetve az úttest szélén veszteglő sértetteket.

A balesetben egy férfi aznap, egy nő pedig nagyjából egy hónap múlva elhunyt. További két személy többszörös töréses sérüléseket szenvedett,

mely mindkettejük esetében csak jelentős mozgás beszűküléssel, így maradandó fogyatékossággal gyógyultak. Az ötödik érintett – a csodával határos módon – egy állcsonttöréssel megúszta a történteket.

A tragédiához a gondatlan vádlott gyorshajtása vezetett, ugyanis ha a csúszós úton a megengedett sebességgel haladt volna, a baleset nem következett volna be – emeli ki a közlemény.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy – ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – a bíróság vele szemben 3 év szabadságvesztést szabjon ki és 4 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018