eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Zacher Gábor, a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezetője a Sziget Kft. sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat fővárosi székházában 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Elítélték korábban a verekedésbe keveredő fóti orvost, de Zacher Gáborék nem tudtak erről

Továbbra is dolgozhat a fóti ügyeleten Lestár Ferenc orvos, civilben testépítő.

Mint az Infostart is megírta korábban, nem indult eljárás annak a fóti orvosnak az ügyében, akit állítása szerint ügyeleti időben támadott meg munkahelyén egy házaspár, védekezés közben azonban maga is elővette az öklét, ezt követően közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt viszont indult eljárás.

A civilben testépítéssel is foglalkozó Lestár Ferenc ügyében az ügyeleti rendszert fenntartó, az orvost is foglalkoztató Inter-Ambulance Zrt. sajtótájékoztatót is tartott, amelyen a Telex tudósítása szerint kiderült, nem biztos, hogy Lestár doktor megússza, annál is inkább, mert kiderült, Lestár Ferencet magát már elítélték (2018-ban) közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt; egy kolléganőjét bántalmazta 4 évvel korábban, felfüggesztett börtönt is kapott érte. (A mérleg másik serpenyőjében az áll, hogy több sikeres újraélesztése miatt Pest megye legjobb orvosának is választották korábban.)

Zacher Gábor, a foglalkoztató cég szakmai vezetője az ügyben tartott sajtótájékoztatón megerősítette, hivatalos panaszok Lestár doktorra hozzájuk nem érkeztek, a Facebook-hozzászólásokkal pedig nem tudnak foglalkozni, mert az nem hivatalos panasz. A korábbi, felfüggesztett börtönbüntetéshez vezető ügyéről pedig nem tudtak, felvételekor

tiszta erkölcsi bizonyítványt mutatott be.

Zacher Gábor még azt is elmondta, hogy a járvány indulása óta számos esetben viszont épp a betegek részéről érzékelnek idegességet, indulatot, ezzel a kérdéssel pedig már a Magyar Orvosi Kamara is foglalkozott, nyilvánosan kiállva a meghurcolt, bántalmazott orvosok mellett.

Lestár Ferenc továbbra is dolgozik.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×