eur:
393.09
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett.
Nyitókép: MTI/Varga György

Tapolcai tragédia: összecserélték a halott és a túlélő lányt a hatóságok

Három nap után közölték a halottnak hitt fiatal lány szüleivel, hogy gyermekük életben van.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, négyen haltak meg az újév napján történt tapolcai balesetben, amely egy vasúti átjáróban történt. Azt lehetett tudni, hogy egy utas élte túl a balesetet, egy fiatal lány – ám kiderült, hogy nem az, akire először a hatóságok gondoltak.

A Sümegi Szó nyomán a Blikk közölte, hogy tévedés történhetett az adatot felvételénél. Emiatt három napig a balesetet túlélő áldozat családja úgy tudta, gyermekük meghalt, a valódi áldozat családja pedig azt, hogy az ő gyermekük él.

Az autóban ülő öt fiatal közül kettő lány volt: Gy. Dóra és Sz. Melani. A hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra élte túl az ütközést, és került kórházba. Január 3-án éjjel azonban nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél, és közölték velük, az gyermekük él. A lányt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik.

„Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együttérzek minden elhunyt szülőjével és hozzátartozójával”

– közölte a Facebookon Sz. Melani anyja.

Gy. Dóra a sofőr Gy. Zoltán húga volt, így egy család két gyermekét is elveszítette a tragádiában.

Dobó Zoltán tapolcai polgármester a baleset után közösségi oldalán azt írta, hivatalos információt kapott arról, hogy a kórházba szállított utas is életét vesztette. Ezt később cáfolták: Nagy Lajos, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója közölte, hogy a nő életben van, az intézményben kezelik.

A Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata közösségi oldalán számolt be arról, hogy a baleset egyik áldozata a klub feladója, Iván Gergő volt. A kapos.hu hírportál szerint a fiatal tehetség 2020 nyarán igazolt a somogyi megyeszékhelyre testvérével, Iván Bencével együtt, a mostani szezonban pedig már egyre többször kapott lehetőséget a kezdőcsapatban is.

A vasúti átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A polgármester kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×