INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

tapolca

halálos baleset

vasúti átjáró

biztonság

közlekedés

Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett.

Nagy változások jöhetnek a vasúti átkelőnél, ahol újévkor elhunyt négy fiatal

Infostart

Elindult egy folyamat a veszélyesebb tapolcai vasúti átjárók biztonságosabbá tétele érdekében.

A január elsején Tapolca külterületén négy fiatal életet követelő és egy fiatal életveszélyes sérülését okozó tragédia rávilágított a vasúti sínpárral keresztezett, de fizikai korlátot jelentő sorompóval nem felszerelt helyi vasúti átjárók veszélyeire. A város polgármestere a baleset másnapján már arról beszélt, kezdeményezni fogja, hogy telepítsenek sorompót a baleset helyszínére.

A döntés joga a MÁV kezében van, ugyanakkor a vasúti átjárók biztonságának erősítésére a város is áldozni fog - idézte a Tapolcai Média oldal Dobó Zoltán polgármestert. A városvezető elmondta, a jövőben két irányba indulnak el. Egyrészről kérik a vasút döntéshozóit, hogy létesítsenek csapósorompót a helyszínre. A másik irány, hogy figyelmeztető célú előjelző berendezésekkel, például aszfalt harántbordákkal és ledes, változtatható piktogramokat megjelenítő világító táblákkal, úttestbe épített villogó ledek kiépítésével veszik elejét a baleseteknek. Meglátásuk szerint

még időben kell olyan tudatállapotba hozni a közlekedőket, hogy felfigyelhessenek a veszélyre.

Hasonlóan problémás helynek tartják a volt laktanya főbejárata előtti, továbbá a város egyéb részein lévő – szintén csak fénysorompóval ellátott – vasúti átjárókat. Ezek biztonságának erősítését is tervezik a fenti eszközök használatával.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018