eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében

Egy ember életveszélyesen megsérült a Tapolcánál történt balesetben.

Négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat délelőtt Tapolcánál, ahol egy vonat és személygépkocsi ütközött - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton egy vasúti átjáróban történt.

Az elsődleges információk szerint az autóban utazók közül négyen meghaltak, egy ember pedig életveszélyesen megsérült, állapotáról az Országos Mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt írta: a Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött egy személygépkocsival. A vasúttársaság tájékoztatása szerint

az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott.

A vonaton senki sem sérült meg.

A baleset miatt várhatóan kora délutánig szünetel a vasúti közlekedés Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, ahol a vonatok helyett pótlóbusz közlekedik. Ezért az észak-balatoni Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani - jelezték.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a balesethez a badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a szintén tapolcai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentés mellett a vonat utasainak átszállításában is segítettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×