eur:
390.7
usd:
364.07
bux:
68169.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett.
Nyitókép: MTI/Varga György

Tapolcai tragédia: körvonalazódik, mi vezethetett a hatóságok rettenetes tévedéséhez

Három napig a balesetet túlélő áldozat családja úgy tudta, gyermekük meghalt, a valódi áldozat családja pedig azt, hogy az ő gyermekük él.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, négyen haltak meg az újév napján történt tapolcai balesetben, amely egy vasúti átjáróban történt. Azt lehetett tudni, hogy egy utas élte túl a balesetet, egy fiatal lány – ám kiderült, hogy nem az, akire először a hatóságok gondoltak.

A Sümegi Szó nyomán a Blikk közölte, hogy tévedés történhetett az adatot felvételénél. Emiatt három napig a balesetet túlélő áldozat családja úgy tudta, gyermekük meghalt, a valódi áldozat családja pedig azt, hogy az ő gyermekük él.

Az autóban ülő öt fiatal közül kettő lány volt: Gy. Dóra és Sz. Melani. A hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra élte túl az ütközést, és került kórházba. Január 3-án éjjel azonban nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél, és közölték velük, az gyermekük él. A lányt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik.

A bulvárlapnak közben sikerült elérnie a túlélő egyik közeli hozzátartozóját, aki elmesélte, hogy pontosan mi történt. „Melani olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az arca alapján nem tudták azonosítani, vélhetően ez okozta a problémát. A vizsgálatok során vett vérminták alapján jöttek rá, hogy valami hiba történhetett” – kezdte a névtelenséget kérő hozzátartozó.

A Blikk információ szerint szerint Sz. Melani

mindkét lábán combnyaktörést szenvedett, de egy tüdőműtéten is átesett, mivel az egyik bordája átszúrta azt. Jelenleg mélyaltatásban tartják,

a családja azonban bízik benne, hogy javul majd az állapota, és el tudja mondani, hogyan történhetett a baleset. A tévedéshez egyébként az is hozzájárulhatott, hogy lány a baleset idején a barátnője, Gy. Dóra kabátját viselte.

„Amikor a rendőrök tudatták a tévedést, az édesanyja odatelefonált a kórházba, ahova az apukájával közösen azonnal be is mentek. A bokáján lévő, jellegzetes, szív alakú anyajegyéről és a piercingjéről azonnal azonosították Melanit. Amikor az ágyánál megsimogatták, mozgatta az ujjait, mintha érezte volna, hogy ott vannak a szülei” – tette hozzá a hozzátartozó a lapnak.

Már a koporsó kiválasztására készültek

A Bors úgy tudja, hogy

a koronavírus-járvány miatt a szülőket nem engedhették be a kórházban fekvő lányhoz.

A bulvárlap azt írja, Sz. Melani családja már a koporsó kiválasztására készült, amikor megtudták, hogy a baleset áldozatainak azonosítása közben hiba történt.

Még a rendőrségre is bementek, hogy a halott lány ruháit átvegyék. Azokat egy zsákban kapták meg, de érthető módon nem kívánták megnézni – írja a Bors hozzátéve: információik szerint azért téveszthették össze a két lányt, mert valamiért a hátul, középen ülő Sz. Melani lábaihoz került Gy. Dóra igazolványa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×