eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Farmer in tractor preparing land with seedbed cultivator, sunset shot
Nyitókép: valio84sl/Getty Images

Az agráriumban terjeszkedne a már most is éllovas Bankholding

Az MKB, a Budapest Bank (BB) és a Takarékbank jelenlegi ügyfélszáma és a hitelek volumene alapján a magyar agrárium legnagyobb intézményi befektetőjének tekinthető.

Az e három bank összeolvadásából létrejövő Magyar Bankholdig pedig további növekedést tervez a szektorban - mondta a Világgazdaságnak Hollósi Dávid agrár- és élelmiszeripari ügyvezető igazgató. A lap szerdai számában megjelent interjúban hozzátette, március 31-ig, amikor a BB beolvad az MKB-ba, létrehoznak egy önálló agrárüzletágat, és ez a hálózat veszi át fokozatosan az ügyfeleket, akik elsőként azt érzékelik majd, hogy a kapcsolattartójuk speciális tudású, az agráraffinitással rendelkező szakember.

Amikor pedig 2023-ban a Takarékbank beolvad a közös bankba, megyénként legalább két agrárcentrumot hoznak létre. A kormány nemzetstratégiai ágazatnak minősítette az agráriumot, amely a Bankholding számára is kiemelt terület, mert hisznek abban, hogy 2030-ra - az új uniós költségvetési ciklusban a jelentősen megemelkedő források okos befektetésével - a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar hatékonyságban utolérheti a nyugat-európai versenytársakat - fejtette ki az ügyvezető igazgató.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×