eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Bankholding

Barna Zsoltot nevezték ki a Magyar Bankholding vezérigazgatójának

Január 1-jétől Barna Zsolt a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatójaként irányítja a bankcsoportot. A fúziós folyamatot tavaly szeptember óta vezető szakember feladata a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport üzleti tevékenységének irányítása mellett a három pénzintézet egyesülésének és átalakításának sikeres megvalósítása.

A Magyar Bankholding Zrt. közgyűlése megszavazta Barna Zsolt vezérigazgatói kinevezését. A döntés értelmében a bankcsoport igazgatósági elnöke, aki 2021. december 1-jén átvette a vezérigazgatói feladatokat, 2022. január 1-től elnök-vezérigazgatói pozícióban fogja irányítani a Bankholdingot – olvasható a társaság sajtóközleményében.

Hozzáteszik: Barna Zsolt széles körű banki ismereteire és vezetői tapasztalataira építve irányítja és hangolja össze a három tagbank,

  • a Budapest Bank,
  • az MKB Bank és
  • a Takarék Csoport

üzleti területeinek tevékenységét. Mindezek mellett a három pénzintézet egyesítését célzó fúziós lépések megvalósításért és a bankcsoport működésének harmonizációjáért is felel.

A szakember pályafutását az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyeleten kezdte. 1998-tól a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) osztályvezetője, majd 2004-től főosztályvezetője, később a felügyeleti terület ügyvezető igazgatója volt.

2010-ben csatlakozott az OTP Csoporthoz, az itt töltött pályafutása alatt vezette az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, valamint 2018 szeptemberétől 2020 júliusáig az OTP Bank Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese volt. Ebben az időszakban egyedülálló nemzetközi tapasztalatokat is szerzett: ő irányította a pénzintézet első jelentős nemzetközi leánybanki integrációját Horvátországban, illetve a montenegrói CKB Bank reorganizációját is.

2020. szeptember óta a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke. 2021. januártól az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói posztját is betölti, mindemellett vezető testületi tagként részt vesz az MKB Csoporthoz tartozó egyes leányvállalatok irányításában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×