eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az MKB Bank egyik modern fióképülete a főváros XIV. kerületében a Thököly út 100-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az MKB Bank adózott eredménye több mint duplájára nőtt

A járvány ellenére "lenyűgöző pénzügyi és üzleti eredményeket" ért el a pénzintézet - értékelt Ginzer Ildikó vezérigazgató-helyettes.

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a harmadik negyedévben 17,4 milliárd forint, az első háromnegyed évben 58 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 15,5 milliárd forinttal, illetve 22,7 milliárd forinttal - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapjára felkerült gyorsjelentésében csütörtökön.

A második negyedévhez képest az eredmény 5,7 milliárd forinttal volt magasabb július-szeptemberben.

A harmadik negyedévi eredmény alakulását a jelentés szerint meghatározta az erős hitelkereslet, a bővülő ügyfélportfolió, a stabil jövedelmezőség és az emelkedő hozamkörnyezet.

Ginzer Ildikó, a bank üzleti és általános vezérigazgató-helyettese telefonos konferencián elmondta:

az első két negyedévi erős kezdet után a pénzintézet a harmadik negyedévben is folytatta a lendületes növekedést és a járvány ellenére "lenyűgöző pénzügyi és üzleti eredményeket" ért el.

A negyedik negyedévben a kockázatokat és a költségeket továbbra is kontroll alatt tartják, továbbá folytatják a tőkefelhalmozást - ígérte. (A pénzintézet saját tőkéje a harmadik negyedévben 244,3 milliárd forintra nőtt a második negyedév végi 235,3 milliárd forintról.)

Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Bankholding tervei szerint jövőre március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt., 2023 második negyedévében pedig csatlakozik az egyesült bankhoz a Takarék Csoport is.

A pénzintézet költségei az integrációs feladatokkal is összefüggésben kismértékben emelkedtek, a költség-bevételi arány azonban látványos javulást mutatott és az egy évvel korábbi 54,9 százalékkal szemben elérte a 37,5 százalékot..

A jelentés alapján a csoport működési költsége 12,8 milliárd forintot tett ki a harmadik negyedévben, ami 2,8 milliárd forintos, 27 százalékos éves növekedésnek felel meg.

A bank mérlegfőösszege 3100 milliárd forintra emelkedett a harmadik negyedévben, ami az előző negyedévhez képest 3,6 százalékos, az egy évvel korábbihoz viszonyítva 31 százalékos növekedést jelent.

A hitelállomány a harmadik negyedévben 5,7 százalékkal növekedett az előző negyedévhez viszonyítva és elérte az 1204 milliárd forintot, miközben a betétállomány - tíz százalék feletti bővülés mellett 2031 milliárd forintra nőtt, és így meghaladta a 2020. év végi csúcsértéket - olvasható a jelentésben.

A lakossági hitelek 9,8 százalékkal, a vállalati hitelek 20,3 százalékkal nőttek éves alapon a harmadik negyedévben. A vállalati ügyfelek érdeklődésének fókuszába a Széchenyi termékek kerültek: a Széchenyi GO! és a Széchenyi Lízing GO!. Lakossági vonalon tavalyhoz képest jelentősen bővült a fedezett hitelek folyósítása, továbbá érezhető az érdeklődés az új Zöld Otthon Hitel iránt.

A csoport lízing állománya 199,2 milliárd forintot tett ki az első háromnegyed év végén; az állomány 4,5 százalékkal, 8,6 milliárd forinttal nőtt kilenc hónap alatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×