eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a fogyasztóvédelemi, termékbiztonsági ellenőrzésekről és a hamis árucikkekkel, játékokkal szembeni fellépésről, a gyermeknap alkalmából tartott sajtótájékoztatón a budapesti Olimpia Parkban 2020. május 29-én. A kormány a fogyasztóvédelem központi elemének tekinti a családok védelmét, ezért továbbra is szigorúan ellenőrzi a forgalomba kerülő termékeket.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Veszélyes a világító gyerekjátékok fele

Ki kell vonni a kockázatos termékeket - döntött az ITM.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a legkisebbek biztonságát szem előtt tartva 2021-ben is kiemelten ellenőrzi a gyermekjátékokat. A Mechanikai és Villamos Laboratóriumában lefolytatott ellenőrzések középpontjában az elemmel működő, villogó vagy világító játékok álltak. A könnyen eltávolítható villogóegység, az ütés vagy leejtés hatására kiszabaduló gombelemek véletlen lenyelésük esetén fulladást okozhatnak. A ceruzaelemek egy mozdulattal kiemelhetők a nem megfelelően zárt teleptartóból. Ha ezután a kisgyermek szájába kerülnek, a kioldódó sav egészségkárosodással fenyeget.

A laboratóriumban megvizsgált húszféle világító játékból

hat a fulladásveszély miatt súlyos, három ceruzaelemes pedig nagy kockázatot jelent.

A vizsgált termékek tételes listája és az ellenőrzés eredménye a Fogyasztóvédelmi portálon olvasható.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: tavaly a legtöbb jelzés játékok miatt érkezett be az uniós termékriasztási rendszerbe. Az európai dobogós helyet érő darabszámú magyar riasztások közel harminc százaléka játékok veszélyes hibáira, hiányosságaira hívta fel a figyelmet. A rendszeres vizsgálatoknak köszönhetően a kockázatos termékek lekerülnek a polcokról, eltűnnek az online kereskedések kínálatából. A társhatósággal együttműködve hatalmas mennyiségű bóvlit fognak meg már a vámhatáron. Az ellenőrzéssorozatot más típusú játékokkal jövőre is folytatják - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×