INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

magyar honvédség

tartalékosok

hadgyakorlat

Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutató napján a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. A katonák egy fiktív harcászati szituációban mutatták be gyakorlati ismereteiket. Az október 2. és 8. között zajló összevont kiképzésen mintegy 700 tartalékos vesz részt, az ország 19 megyéjéből és a fővárosból.

Több száz magyar tartalékos akcióban

Infostart / MTI

Az újdörögdi romvárosban a tűzharcot is gyakorolták.

Tartalékos katonák hadgyakorlatának bemutató napját rendezték meg a Veszprém megyei Újdörögdön. Az október 2. és 8. között zajló összevont kiképzésen mintegy 700 tartalékos vesz részt, az ország 19 megyéjéből és a fővárosból.

Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség (MH) 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka a bemutató előtt elmondta, hogy a gyakorlaton az ezredük mellett a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred vesz részt.

Tájékoztatása szerint az objektumőrzést, -védelmet, a támadáselhárítást, a területzárást, a tűzharcot, valamint a sérültek evakuálását és ellátását gyakorolják.

Újdörögd, 2021. október 7.
Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutató napján érkeznek Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának értékelésére a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. A katonák egy fiktív harcászati szituációban mutatták be gyakorlati ismereteiket. Az október 2. és 8. között zajló összevont kiképzésen mintegy 700 tartalékos vesz részt, az ország 19 megyéjéből és a fővárosból.
MTI/Vasvári Tamás
Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutató napján érkeznek Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának értékelésére a Veszprém megyei Újdörögdön MTI/Vasvári Tamás

A kiképzés fő célja a területvédelmi alegységek felkészítése.

A gyakorlat után Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság vezetője a látottakat értékelve elmondta, fegyelmezettek és jól felkészültek a tartalékosok, akik az évek során egyre jobban teljesítenek és létszámuk is nő.

Újdörögd, 2021. október 7.
Tartalékos katonák szállnak ki egy helikopterből a hadgyakorlatuk bemutató napján a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én. A katonák egy fiktív harcászati szituációban mutatták be gyakorlati ismereteiket. Az október 2. és 8. között zajló összevont kiképzésen mintegy 700 tartalékos vesz részt, az ország 19 megyéjéből és a fővárosból.
MTI/Vasvári Tamás
Tartalékos katonák szállnak ki egy helikopterből a hadgyakorlatuk bemutató napján a Veszprém megyei Újdörögdön MTI/Vasvári Tamás

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018