eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Combino villamos a 4-es és a 6-os villamos vonalán a Ferenc körút és az Üllői út kereszteződésénél 2020. június 11-én. A nyáron a Petőfi híd budai hídfője és a Karinthy Frigyes út között újítják fel a 4-es és a 6-os villamos pályáját, a felújítási munkálatok június 11-től augusztus 5-ig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kiderült, miért álltak le a Combinók fél napra

Délutánra az összes jármű újra üzemkész lesz.

Szerdán délelőtt több óráig nem járt a 4-es és 6-os villamos, volt, hogy a teljes vonalon, aztán bizonyos szakaszokon pótlóbuszok közlekedtek. Az ok műszaki hiba volt, nem baleset.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Telexnek elmagyarázta a helyzetet. A remízben vették észre, hogy a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejek tömődtek, nagy valószínűséggel azért, mert

a tartályokba szennyezett, vizes, rossz minőségű homok került.

A közlekedési társaság ugyanattól a szállítótól rendeli a homokot egy ideje, ezt nagy silókban, tárolókban tartják. Az esőzés hatására a homok vizes lett, összeállt, ezért tömíthette el a szórófejeket - azt még nem tudni, hogy az odaszállításkor vagy a tároláskor érte a csapadék. Ilyenkor az összes villamost visszahívják és kitisztítják, a silókban pedig lecserélik a homokot.

"A homokszóró berendezések szerepe kiemelt jelentőségű a villamosokon, mivel járművezetőink a síkos sínszálakon a csúszásveszélyt ezzel az eszközzel tudják elkerülni és ezáltal szavatolni utasaink biztonságos közlekedését és testi épségét" - közölte a társaság.

A forgalom 12 órára helyreállt. A BKV az ígérte, délutánra az összes jármű újra üzemkész lesz.

A társaság azt is közölte, hogy az eset okainak részletes vizsgálata folyamatban van, annak eredményének ismeretében megteszik a szükséges intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×