eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Felszáll egy utas az M3-as vonalon közlekedő első felújított metrószerelvényre Budapesten, a Nagyvárad téri megállóban 2017. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Holtponton vesztegel a metróper

Több mint két éve indult a kötbérper, de az orosz fél még az iratokat sem vette át.

Több mint két éve indított kötbérpert a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) a 3-as metró kocsijait szállító orosz cég, a Metrovagonmas (MVM) ellen, de az ügy nem jutott előre – írja a Népszava. A főváros közlekedési cége által követelt összeg értesüléseik szerint az év elején már 8,3 milliárd forint felett járt, amire nagy szüksége lenne a társaságnak a hiányzó klímák felszerelése, illetve a feltárt sorozathibák javítása miatt.

Az orosz Metrovagonmas elleni perben azonban ez idáig egyetlen tárgyalás sem volt, ugyanis a lefordított iratanyagot, amit a magyar Igazságügyi Minisztérium postázott, az orosz igazságügyi tárcánál – ismeretlen okból – nem vették át – tudatta a lap megkeresésére a Fővárosi Törvényszék, hozzátéve, hogy a kézbesítési határidőre a magyar bíróságnak nincs ráhatása. A késedelmek okán a Népszava az igazságügyi tárcát is megkereste, de választ egyelőre nem kaptak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×