eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin
Farkas Péter Barnabás
Nyitókép: MTI/Vajda János

Bocsánatot kér a kétszer is karlendítő jobbikos, de nem mond le

Farkas Péter Barnabás ózdi alpolgármester minden fórumon szeretne bocsánatot kérni, fotós "társa" tréfának szánta az egészet.

Első "karlendítős" fotója után még rágalmat említett, azonban miután nyilvánosságra került Farkas Péter Barnabás ózdi jobbikos alpolgármesterről még egy hasonló, de egyértelműbb fotó, már külön Facebook-posztban magyarázta meg helyzetét a politikus.

Azt írja, soha nem volt holokauszttagadó, sem szélsőséges vagy rasszista szervezetnek tagja, ezért leszögezi:

"Őszintén bánom és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg. Megkövetek minden közösséget, akit megsértettem, és tiszteletemet személyesen is le fogom róni előttük és a háború gyalázatos népirtásának szomorú emléke előtt!"

Mint hozzáteszi, a múltat nem tudja meg nem történtté tenni, azon lesz, hogy

jóvá tegye a hibát és elfogadják a bocsánatkérését.

Magyarázata szerint az első, 2018-ban készült, nyilvánosságra került fotón ittas volt, amit szintén szégyell, ráadásul a szintén önkormányzati képviselő Fidrus Péterrel ugyanazon a helyen egymást fotózták le; társa úgy fogalmazott, tréfa volt az egész fotózás, rosszkor, rossz helyen.

Érintettek lemondásáról nincs hír, és a polgármester, Janiczak Dávid sem készül közvetlenül az elmozdításukra - derül ki a Telex összefoglalójából.

Az atv.hu információi szerint ugyanakkor csütörtökön rendkívüli testületi ülést tart az ózdi önkormányzat, amelyen a karlendítő botrányba keveredett alpolgármesterrel, Farkas Péter Barnabással szemben összeférhetetlenségi eljárást folytatnak.

Farkas Péter egyébként elindult a körzetben az előválasztáson, de minimális különbséggel alulmaradt baloldali riválisával szemben.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×