eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Itt vannak a nemzeti konzultáció első eredményei

Dömötör Csaba szerint ezek irányt mutatnak a kormánynak.

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi ülése után a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára bejelentette: keddtől naponta, témakörönként fognak beszámolni a legutóbbi Nemzeti Konzultáció eredményeiről.

A kérdéssorra 1 423 000 ember válaszolt, sokan az utolsó napokban. Az internetes kitöltést 17 százalék választotta, a többiek postán küldték vissza az íveket.

Dömötör Csaba most a megélhetést és a gazdasági ügyeket érintő kérdések eredményeit ismertette:

  • 94 százalék válaszolt úgy, hogy a minimálbért a lehető leggyorsabban emelni kell, 200 ezer forint szerepelt a kérdésben (ennek megvalósulása azt jelentené, hogy a nemzeti kormányzás alatt megháromszorozódott a minimálbér)
  • 95 százalék támogatja, hogy ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a gyermekes családok kapják vissza a 2021-ben befizetett befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig
  • 98 százalék egyetért azzal, hogy a családtámogatás és munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak
  • 91 százalék támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását

Kérdésre válaszolva az államtitkár nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a fentiekben szereplő alkotmányos védelem azt jelenti, hogy a "baloldali támadások" ellen az adócsökkentéssel és a családtámogatással kapcsolatos intézkedéseket valamiféleképpen belefoglalják az alkotmányba. "A kormány e kérdéseket most fogja napirendre venni, és mindent meg fog tenni, hogy a védelem a lehető legerősebb legyen" - mondta Dömötör Csaba.

Azzal kapcsolatban, hogy a hitelmoratórium folytatásáról nézőponteltérés van a Magyar Bankszövetség és a kormány között, illetve hogy egy értesülés szerint a választások utánig, szűkebb körnek meghosszabbítanák a lehetőséget, Dömötör Csaba azt mondta, ezzel is foglalkozni fog a kormány. "Már tudjuk, hogy 91 százalék támogatja a folytatást, ez irányadó a kormányzati döntésre nézve" - fogalmazott.

Elhangzott még, hogy a naponta ismertetett részterületi eredmények után végül minden adat felkerül a kormány honlapjára, a kabinet ezután dönt majd az egyes kérdések nyomán meghozandó intézkedésekről.

A vg.hu úgy értesült kormányzati körökből, hogy a kormány döntött a hitelmoratórium feltételekkel történő meghosszabbításáról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×