eur:
394.05
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/Hungary at Expo 2020

35 nap múlva kezdődik a Dubaji Világkiállítás, magyar részvétellel - fotók

Az utolsó simításokat végzik az október 1-jén kezdődő világkiállítás magyar pavilonján. Bemutatták a magyar delegáció formaruháit.

A Dubaji Világkiállítás 35 nap múlva nyitja meg kapuit, a magyar pavilonon az utolsó simításokat végzik - idézi a pénteki Világgazdaság Tóth Andreát, a magyar megjelenés előkészítéséért, szervezéséért és lebonyolításáért felelős Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hozzátéve: a magyar részvételre szánt keretet nem kellett növelni az expo egyéves halasztása miatti pluszkötlségek ellenére sem.

Bár a halasztás különféle terheket rótt a szervezetre: egy évvel tovább kellett fizetni a dolgozók munkabérét, biztosítani az irodát, ráadásul a kivitelezést is lelassította a járvány, de átcsoportosítással, racionalizálással meg tudták oldani azt, hogy ne lépjék túl a keretet - írta a lap.

A magyar pavilon üzleti központjában a magyarországi kkv-knak lehetőségük lesz bemutatni termékeiket és szolgáltatásaikat. A cégek megjelenését a HEPA és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi meg, a programba a következő napoktól kezdve tudnak pályázni a vállalatok a HEPA rendszerén keresztül.

A lap kitér arra, hogy a magyar pavilonban több száz fajta magyar kézműves gasztroterméket vehetnek majd a látogatók, egyebek mellett zöldségeceteket, vadfelvágottat, libamájkrémet. A dubaji étkezési szokásoknak megfelelve, disznóalapú és alkoholt tartalmazó termékek nem lesznek a kínálatban. A vállalkozások mellett művészek is bemutatkoznak, a 24 hét alatt több mint 35 kulturális produkciónak ad otthont a magyar pavilon.

Bemutatták a formaruhákat

A Makovecz Imre szellemiségében épült magyar pavilon arculatát Hosszú Gergő vezetésével egy a MOME-n végzett fiatal kreatív csapat alkotta meg. A magyar megjelenés középpontjában hazánk egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll.

A magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap a magyar divattervezők és dizájnerek munkáinak bemutatása.

Tóth Andrea az MTI tudósítása szerint a ruhákat bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy mintegy 60 fős csapat utazik ki szeptember végén Dubajba, és a Magyarországot képviselő munkatársak formaruháinak megtervezésére pályázatot hirdettek a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (MDDÜ) együttműködésben. A pályázat során fontos szempont volt, hogy a formaruhák ne csak szépek és különlegesek legyenek, hanem a mindennapi használatban is megállják a helyüket. Megfeleljenek az időjárási viszonyoknak, továbbá kiemelten fontos volt, hogy illeszkedjenek a dubaji öltözködési normákhoz.

A beadott hat pályázat közül két tervezői munkát választottak ki: a The Four csapata a magyar pavilon munkatársainak és menedzsereinek ruháit álmodta meg. A tervezők az arculati színekből a petrolkék, rozéarany, fehér és sötétkék színeket használták. Az arculati motívumot aszimetrikusan helyezték el a ruhákon. A viselet anyagválasztása jól alkalmazkodik az éghajlati körülményekhez. Bódis Boglárka, az Elysian tervezője az esemény vendéglátó és üzemeltető szekciójának a ruháit álmodta meg.

Budapest, 2021. augusztus 26.
A Dubaji Világkiállításon részt vevő magyar személyzet formaruháinak bemutatója Budapesten 2021. augusztus 26-án. A világkiállításon két tervező, a THEFOUR és az Elysian formaruháit viseli majd a magyar pavilon személyzete.
MTI/Mohai Balázs
MTI/Mohai Balázs

Budapest, 2021. augusztus 26.
A Dubaji Világkiállításon részt vevő magyar személyzet formaruháinak bemutatója Budapesten 2021. augusztus 26-án. A világkiállításon két tervező, a THEFOUR és az Elysian formaruháit viseli majd a magyar pavilon személyzete.
MTI/Mohai Balázs
MTI/Mohai Balázs

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×