eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Innovációs és Technológiai Minisztérium/Facebook

Így áll a Budapest–Balaton kerékpárút építése – képek

Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők – jelezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közösségi oldalán.

A tárca posztjában az olvasható, hogy Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze a Budapest-Balaton kerékpáros kapcsolat. A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak majd idén.

Az ITM a kerékpárút építésének részleteivel kapcsolatban hozzáteszi:

  • Az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút, a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével várhatóan jövő nyárra mindenütt el is készülnek a munkálatokkal.
  • Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők.
  • Folyamatban van továbbá a fővárosi részek előkészítése is Kamaraerdőtől a Dunáig.
  • A teljesen előzmény nélküli, 108 kilométeres összeköttetés az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd.

A Facebook-bejegyzés tanulsága szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel 13,5 milliárd forinttal támogatja a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×